Ugen i tech: Stor Sonos-opdatering, Tesla på vej med kæmpe fabrik i Kina og nye rygter om det næste Apple Watch

Nu kan du bruge Siri med dine Sonos højttalere, der går nye rygter Apple Watch-modeller og for første gang siden 2012 stiger pc-salget. Derudover er Tesla på vej med en ny stor fabrik i Kina

Sonos højttalere understøtter nu Siri og Airplay 2
Sonos populære højttalere er i løbet af denne uge blevet opdateret, så de understøtter Apples nye Airplay 2-teknologi.

Det betyder blandt at Sonos-højttalerne nu kan afspille lyd direkte i iTunes på Mac-computere og fra alle apps på iPhone og iPad-enheder.

Derudover har Airplay 2 den konsekvens, at Sonos-højttalerne også understøtter Siri og kan bruge til multi-room afspilning sammen med Apple-tv og Apples Homepod-højttaler.

Det er kun de nyeste Sonos højttalere (dem med touch-knapper), der understøtter Airplay 2.

Nu kommer Magic Leaps længeventede headset
Med løftet om at skabe et nyt revolutionerende AR-headset har det amerikanske start-up Magic Leap rejst intet mindre end ni milliarder kroner i kapital.

Og nu ser headset langt om længe ud til at være på vej. Ifølge The Verge vil de første udgaver af headsettet lande hos forbrugerne i løbet af denne sommer.

Magic Leap har dog endnu ikke offentliggjort en eksakt lanceringsdato eller en pris.

Ifølge The Verge har virksomheden dog tidligere varslet, at headsettet som minimum vil koste det samme som de dyreste smartphones på markedet.

Tesla åbner fabrik i Kina
I denne uge har Tesla meddelt, at virksomheden har indgået en aftale med bystyret i den kinesiske storby Shanghai om at opføre en elbils-fabrik i Kina.

Det skriver flere medier, blandt andet Bloomberg.

Det bliver virksomhedens blot anden fabrik i verden, og fabrikken opnår fuld kapacitet vil den efter planen være i stand til at bygge 500.000 biler om året.

Opførelsen af fabrikken vil starte så snart den endelige byggetilladelse ligger klar, og går alt efter planen vil de første biler rulle ud fra fabrikken om to år.

Men fabrikkens ventes første at opnå fuld kapacitet om fire til fem år.

Tesla oplyser ikke, hvad det vil koste at opføre den nye fabrik. PC-salget vokser for første gang i seks år
For første gang siden det første kvartal i 2012 vokser pc-salget.

Det viser nye tal fra it-analyse-virksomhedernes Gartner og IDC.

Ifølge IDC tal er der tale om stigning på 2,7 procent, mens det ifølge IDC blot drejer sig om en stigning på 1,4 procent.

De to analysehuset udregner dog deres tal på forskellige måder, påpeger it-mediet The Verge.

IDC medregner eksempelvis Chromebooks i sine tal, men inkluderer ikke Windows-tablets med tastatur som eksempelvis Microsofts Surface Pro.

Gartner medregner derimod Windows-tablets, men frasorterer Chromebooks samt tablets, der ikke bruger Windows.

Rygter: Sådan bliver det nye Apple Watch og den nye iPad Pro
Den næste generation af Apple Watch kan få nye og større skærme.

Det er ifølge Appe-mediet 9to5mac vurderingen fra analytikeren Ming-Chi Kuo, der normalt er velinformeret om, hvad der sker i Apples asiatiske supply-chain.

Ifølge Ming-Chi Kuo får det nye ur en større skærm samt en bedre pulsmåler.

Det er dog endnu uvist om den større skærm betyder, at selve uret vokser eller om Apple blot har fået held med at udstyre uret med en skærm, der udfylder et større areal urets overflade.

Udover det nye Apple Watch forudser Ming-Chi Kuo også, at den næste generation af Apples iPad Pro vil følge trenden fra iPhone X og bliver udstyret med Apples ansigtsgenkendelse Face-ID. Det vil desuden betyde, at fingeraftrykssensoren Touch-ID og home-knappen bliver fjernet.

Det vil samtidig levne plads til en større skærm, der ifølge Ming-Chi Kuo vil blive forøget fra 10,5 tommer til 11 tommer.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Sådan migrerer du til SAP's nye ERP-platform S/4HANA på rekordtid: "Det står hurtigt klart, at det bliver fysisk umuligt at flytte alle kunder til en S/4-løsning inden 2025"
Danske SAP-kunder står for tiden over for valget om at skulle migrere til SAPs nyeste ERP-kerne SAP S/4HANA. Men hvilken tilgang skal du vælge, og hvor lang tid tager det egentlig at foretage en teknisk migrering af et ERP-system? Her er svaret fra it-leverandøren Itelligence, der har rundet 50 migreringsprojekter på verdensplan.
Computerworld
Huawei klar med patent på sit nye mobil-styresystem i ni europæiske lande
Den kinesiske mobilproducent Huawei er nu klar til at patentere sit nye styresystem til sine telefoner i ni europæiske lande.
CIO
Beslutningsprocesser, der slår ihjel
Men de fleste af os lever i en virksomhedskultur, hvor ingen er blevet fyret for at vælge IBM - og ingen er blevet fyret for at igangsætte endnu en analyse. Og man kommer måske et stykke vej med analyse. Men man kommer i mål med handling.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Hvad er prisen for gammeldags netværk?
Netværk får mere og mere at lave. Derfor øges besværet og risiciene med traditionelle netværksenheder - ofte med forskellige proprietære regler og indstillinger. Alternativet er virtuelle netværk. I dem skal hardwaren bare udføre instruktioner fra et koordinerende program, der styres fra et centralt panel. I denne rapport fra VMware og Forrester beskrives de økonomiske aspekter ved at gå over til virtuelle netværk.