Ugen i tech: Stor Sonos-opdatering, Tesla på vej med kæmpe fabrik i Kina og nye rygter om det næste Apple Watch

Nu kan du bruge Siri med dine Sonos højttalere, der går nye rygter Apple Watch-modeller og for første gang siden 2012 stiger pc-salget. Derudover er Tesla på vej med en ny stor fabrik i Kina

Sonos højttalere understøtter nu Siri og Airplay 2
Sonos populære højttalere er i løbet af denne uge blevet opdateret, så de understøtter Apples nye Airplay 2-teknologi.

Det betyder blandt at Sonos-højttalerne nu kan afspille lyd direkte i iTunes på Mac-computere og fra alle apps på iPhone og iPad-enheder.

Derudover har Airplay 2 den konsekvens, at Sonos-højttalerne også understøtter Siri og kan bruge til multi-room afspilning sammen med Apple-tv og Apples Homepod-højttaler.

Det er kun de nyeste Sonos højttalere (dem med touch-knapper), der understøtter Airplay 2.

Nu kommer Magic Leaps længeventede headset
Med løftet om at skabe et nyt revolutionerende AR-headset har det amerikanske start-up Magic Leap rejst intet mindre end ni milliarder kroner i kapital.

Og nu ser headset langt om længe ud til at være på vej. Ifølge The Verge vil de første udgaver af headsettet lande hos forbrugerne i løbet af denne sommer.

Magic Leap har dog endnu ikke offentliggjort en eksakt lanceringsdato eller en pris.

Ifølge The Verge har virksomheden dog tidligere varslet, at headsettet som minimum vil koste det samme som de dyreste smartphones på markedet.

Tesla åbner fabrik i Kina
I denne uge har Tesla meddelt, at virksomheden har indgået en aftale med bystyret i den kinesiske storby Shanghai om at opføre en elbils-fabrik i Kina.

Det skriver flere medier, blandt andet Bloomberg.

Det bliver virksomhedens blot anden fabrik i verden, og fabrikken opnår fuld kapacitet vil den efter planen være i stand til at bygge 500.000 biler om året.

Opførelsen af fabrikken vil starte så snart den endelige byggetilladelse ligger klar, og går alt efter planen vil de første biler rulle ud fra fabrikken om to år.

Men fabrikkens ventes første at opnå fuld kapacitet om fire til fem år.

Tesla oplyser ikke, hvad det vil koste at opføre den nye fabrik. PC-salget vokser for første gang i seks år
For første gang siden det første kvartal i 2012 vokser pc-salget.

Det viser nye tal fra it-analyse-virksomhedernes Gartner og IDC.

Ifølge IDC tal er der tale om stigning på 2,7 procent, mens det ifølge IDC blot drejer sig om en stigning på 1,4 procent.

De to analysehuset udregner dog deres tal på forskellige måder, påpeger it-mediet The Verge.

IDC medregner eksempelvis Chromebooks i sine tal, men inkluderer ikke Windows-tablets med tastatur som eksempelvis Microsofts Surface Pro.

Gartner medregner derimod Windows-tablets, men frasorterer Chromebooks samt tablets, der ikke bruger Windows.

Rygter: Sådan bliver det nye Apple Watch og den nye iPad Pro
Den næste generation af Apple Watch kan få nye og større skærme.

Det er ifølge Appe-mediet 9to5mac vurderingen fra analytikeren Ming-Chi Kuo, der normalt er velinformeret om, hvad der sker i Apples asiatiske supply-chain.

Ifølge Ming-Chi Kuo får det nye ur en større skærm samt en bedre pulsmåler.

Det er dog endnu uvist om den større skærm betyder, at selve uret vokser eller om Apple blot har fået held med at udstyre uret med en skærm, der udfylder et større areal urets overflade.

Udover det nye Apple Watch forudser Ming-Chi Kuo også, at den næste generation af Apples iPad Pro vil følge trenden fra iPhone X og bliver udstyret med Apples ansigtsgenkendelse Face-ID. Det vil desuden betyde, at fingeraftrykssensoren Touch-ID og home-knappen bliver fjernet.

Det vil samtidig levne plads til en større skærm, der ifølge Ming-Chi Kuo vil blive forøget fra 10,5 tommer til 11 tommer.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.