Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Små integrerede kredsløb til IoT-brug er blevet en mangelvare

Komponentkrise presser danske virksomheder: Leveringstider er tredoblede

Smart-dimser som intelligente kaffemaskiner og termostater vinder frem. De bygger på komponenter, som er ved at blive en mangelvare. Det giver store udfordringer til danske virksomheder.

Når bilen eller termostaten skal tale med mobilen, for på forhånd at sikre den perfekte temperatur i BMW’en eller sommerhuset, kræver det en bunke elektronik at holde de smarte ting kørende.

De intelligente løsninger breder sig i dag med sådan et hast, at det volder problemer igennem hele forsyningskæden – og de danske virksomheder går ikke fri.

Elektroniske komponenter som i 2016 kunne bestilles og leveres på mellem 10 og 14 uger er nu mellem 28 og 40 uger om at nå frem, skriver Finans.dk.

Hos den Skive-baserede producent af styrings- og instrumenteringsløsninger, DEIF, er komponent-tørken til at tage og føle på. Til Finans.dk fortæller Senior VP Chanette Nyrup Oksborg om drastiske ændringer til de sædvanligt fem uger lange produktionsplaner:

”I dag kigger vi en eller maksimalt to uger frem. Vi arbejder ekstremt kortsigtet, for vi ved simpelthen ikke, hvad det er for nogle komponenter, vi ikke kan få i morgen,” siger hun og fortsætter:

”Vi lægger ordrer ud, som vi plejer, med den horisont, vi plejer, giver kunderne forecasts som vi plejer, og alt ruller. Dagen før komponenterne skal leveres, får vi så at vide, at det kan de ikke blive. Eller vi har måske bestilt 10.000 komponenter, og vi kan kun få 1.000. Vi begynder at mærke forsinkelser, og så udvikler det sig til, at vi slet ikke kan få varer.”

Bilindustrien udpeges som en af de helt store aftagere af de essentielle komponenter. Med en stadig støre brug af elektroniske komponenter i moderne biler, presses markedet.

Se også: Tesla når vigtig milepæl på falderebet: ”Nu er selskabet en rigtig bilproducent”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere