Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Windows 7 på vej i graven: 14 måneder til supporten udløber / Episerver og Digizuite indgår strategisk samarbejde / Ingen julegaver til ansatte i Struer

Episerver og Digizuite indgår strategisk samarbejde. Windows 7 på vej i graven: 14 måneder til supporten udløber. Ingen julegaver til ansatte i Struer. Microsoft overhaler Apple - igen. Endnu et land dropper samarbejde med Huawei. Google-topchef skal forsvare kinesisk projekt i næste uge.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du overblikket over dagens it-nyheder.

Windows 7 på vej i graven: 14 måneder til supporten udløber

Den populære Windows 7 stirrer nu direkte ned i afgrunden. I hvert fald har Microsoft nu sat en dato på, hvornår support og nye patches stopper til styresystemet.

Det skriver Computerworld amerikanske søstermedie.

14. januar 2022 stopper den generelle support og patches til Windows 7.

Allerede i april måned næste år tyder det på, at Microsoft stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer. Medmindre de er blevet opdateret og kan sendes ud med den såkaldte SHA-2 algoritme.

Om 14 måneder fra nu, nemlig 14. januar 2020, vil Microsoft angiveligt udsende den sidste gratis sikkerhedopdatering til Windows 7 og dermed tæller uret ned til, at brugerne gratis kan fortsætte med styresystemet.

Episerver og Digizuite indgår strategisk samarbejde

Softwarevirksomhederne Episerver og Digizuite slår sig nu sammen i et nyt samarbejde.

“Både Episerver og Digizuite vækster hurtigt, og ambitionen er at accelerere væksten ved at samarbejde globalt. Digizuite’s DAM-software gør virksomheder mere konkurrencedygtige gennem automatiserede content processer, brand compliance og kortere time-to-market,” siger Søren Skovbølling, bestyrelsesformand hos Digizuite, om det nye samarbejde i en pressemeddelelse.

De to virksomheder mener, at samarbejdet kan hjælpe kunderne til at spare tid og ressourcer, når de bruger virksomhedernes services.

Ifølge virksomhederne vil kundeoplevelser i 2020 være vigtigere for kunderne end både pris og kvalitet. Det håber man på at kunne imødekomme med det nye samarbejde.

Ingen julegaver til ansatte i Struer

Der bliver ingen julegaver til de ansatte i Struer Kommune i år. I hvert fald ikke fra nogen af kommunens leverandører.

Det fortæller kommunaldirektøren til Dagbladet Holstebro-Struer.

Beslutningen kommer i kølvandet på den stort omtalte Atea-sag, hvor flere er blevet dømt for at modtage og give bestikkelse til offentligt ansatte.

"Vi skrev i sommer til vores medarbejdere i forbindelse med den her Atea-sag, hvor der var snak om bestikkelse af offentligt ansatte. Vi skrev, at vi skulle huske at holde stien ren, og at vi af den grund havde besluttet, at vi ikke modtager julegaver," siger kommunaldirektør Mads Gammelmark til lokalavisen.

Han forklarer, at kommunen heller ikke kommer til at operere med nogen bagatelgrænse.

Ifølge Dagbladet Holstebro-Struer må hjemmeplejepersonalet dog stadig godt modtage en beskeden julehilsen fra dem, de yder omsog for.

Microsoft overhaler Apple - igen

Microsoft har overhalet konkurrenten Apple i markedsværdi med hele tre milliarder dollar.

Det skriver Reuters.

Men det er ikke mere end få dage siden, at Microsoft også overhalede Apple i markedsværdi. Førringen holdt dog ikke mere end et par timer, før Apple igen blev det mest værdifulde teknologiselskab på børsen.

Markedsværdien for Microsoft endte på 848 milliarder dollar efter springet foran Apple.

IPhone-producenten gjorde sig dog bemærket for for fire måneder siden ved at blive det første amerikanske selskab med en markedsværdi på over 1 billioner dollar.

Apple har ligget foran Microsoft siden 2010, hvor der for alvor kom gang i markedet for iPhones.

Endnu et land dropper samarbejde med Huawei

Det er det New Zealandske mobilselskab Spark, der har fået forbud fra landets efterretningstjeneste mod at bruge udstyr fra Huawei til den planlagte 5G opgradering.

Det skriver The Telegraph.

Dermed tilslutter New Zealand sig de øvrige lande, der heller ikke vil samarbejde med den kinesiske elektronikproducent af frygt for at blive overvåget af den kinesiske regering.

Kinas udenrigsministerium har udtrykt "alvorlig bekymring" over beslutningen fra New Zealand.

"Det økonomiske og handelssamarbejde mellem Kina og New Zealand er af natur til fordel for begge parter," lød det ifølge The Telegraph fra en talsmand fra ministeriet til et pressemøde.

Google-topchef skal forsvare kinesisk projekt i næste uge

Googles CEO, Sundar Pichai, skal 5. december forklare selskabets beslutning om at bygge en censoreret søgemaskine til Kina for den amerikanske kongres.

Det skriver The Verge.

Beslutningen om at lave en censureret udgave af den populære søgemaskine, har været udsat for en del kritik fra flere sider. Blandt andet fra Googles egne medarbejdere.

Google har forsøgt tidligere at komme ind på det kinesiske marked, men måtte trække sig igen.

Nu forsøger søgegiganten sig så igen med en søgemaskine, der blokerer for de resultater, som den kinesiske regering ikke billiger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere