Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion

Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion

Stort læk: Så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret
Intels nyeste Windows 10 drivere viser sig at indeholde nøgleinformationer om selskabets kommende indbyggede grafikkort-løsninger til efterårets ’Ice Lake’ processorer.

Det skriver Toms Hardware.

Det er Intels 11. generation som specificeres her, og står talene til troende vil der bydes på omkring halvanden gange flere regnekræfter, alt efter model.

UHD Graphics 910 og 920 vil derfor byde på 32 såkaldte ’Execution units’ mod 24 i den nuværende UHD Graphics 630 og 620.

Topmodellerne i Iris-familien vil derimod få 64 regne-moduler mod op til 48 i dag.

Hvordan de nye grafiske processor vil performe, vil dog komme an på hvor effektiv den nye arkitektur er, samt hvor høje frekvenser der kan opnås.

Intels Ice Lake processorer vil blive kendetegnet ved at være fremstillet på den nye 10nm procesteknik, hvilket skulle bane vej for højere frekvenser og et lavere strømforbrug end i dag.

Læs også: Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent

Ny dansk operatør er klar med eSIM
Teleselskabet har længe kunnet bryste sig af at kunne tilbyde eSIM-løsninger. En form for digital SIMkort der er nødvendig, hvis man blandt andet vil udnytte Apples nyeste Series 3 Watch.

Den mulighed foreligger nu også hos Telia, som fra den 29. marts vil tilbyde et digital ekstraabonnement til Apples nyeste smartwatch.

De første tre måneder er gratis, hvorefter Telia vil opkræve 29 kroner per måned for blandt andet at dele data samt nummer til opkald og sms fra din iPhone. Telia understøtter i øjeblikket ikke eSIM med andre enheder end Apple Watch 4 i størrelserne 40 og 44mm.

Se også: Apple bringer to populære iPads tilbage fra graven: Her er den nye iPad Air og iPad mini

Apple på vej med smart trådløs funktion
Fremtiden ser stadig mere og mere trådløs ud hos Apple, som denne uge lancerede en version af de fuldt trådløse AirPods, hvis lade-etui nu også kan oplade trådløst.

Står det oftest velorienterede medie japanske Macotakera til troende, vil Apples næste generation af iPhones også byde på såkaldt ’omvendt trådløs opladning’ så blandt andet Apple Watch eller de nye Apple Airpods vil kunne lades via iPhonen.

Her fortæller mediet også, at Apple vil holde fast i sit Lightning-stik i iPhone 11, men at der fremover vil inkluderes en kraftigere 18W oplader med de nye telefoner, frem for den svagelige 5W oplader der tilbydes i dag.

Læs også: Apple klar med nye AirPods: Her er opgraderingerneYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år
Der er blevet opdaget en fejl i forbindelse med politiets behandling af teledata. Det kan have konsekvenser for domme, der er blevet afsagt i en syvårig periode.
Computerworld
Huawei klar med patent på sit nye mobil-styresystem i ni europæiske lande
Den kinesiske mobilproducent Huawei er nu klar til at patentere sit nye styresystem til sine telefoner i ni europæiske lande.
CIO
Beslutningsprocesser, der slår ihjel
Men de fleste af os lever i en virksomhedskultur, hvor ingen er blevet fyret for at vælge IBM - og ingen er blevet fyret for at igangsætte endnu en analyse. Og man kommer måske et stykke vej med analyse. Men man kommer i mål med handling.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.