Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion

Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion

Stort læk: Så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret
Intels nyeste Windows 10 drivere viser sig at indeholde nøgleinformationer om selskabets kommende indbyggede grafikkort-løsninger til efterårets ’Ice Lake’ processorer.

Det skriver Toms Hardware.

Det er Intels 11. generation som specificeres her, og står talene til troende vil der bydes på omkring halvanden gange flere regnekræfter, alt efter model.

UHD Graphics 910 og 920 vil derfor byde på 32 såkaldte ’Execution units’ mod 24 i den nuværende UHD Graphics 630 og 620.

Topmodellerne i Iris-familien vil derimod få 64 regne-moduler mod op til 48 i dag.

Hvordan de nye grafiske processor vil performe, vil dog komme an på hvor effektiv den nye arkitektur er, samt hvor høje frekvenser der kan opnås.

Intels Ice Lake processorer vil blive kendetegnet ved at være fremstillet på den nye 10nm procesteknik, hvilket skulle bane vej for højere frekvenser og et lavere strømforbrug end i dag.

Læs også: Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent

Ny dansk operatør er klar med eSIM
Teleselskabet har længe kunnet bryste sig af at kunne tilbyde eSIM-løsninger. En form for digital SIMkort der er nødvendig, hvis man blandt andet vil udnytte Apples nyeste Series 3 Watch.

Den mulighed foreligger nu også hos Telia, som fra den 29. marts vil tilbyde et digital ekstraabonnement til Apples nyeste smartwatch.

De første tre måneder er gratis, hvorefter Telia vil opkræve 29 kroner per måned for blandt andet at dele data samt nummer til opkald og sms fra din iPhone. Telia understøtter i øjeblikket ikke eSIM med andre enheder end Apple Watch 4 i størrelserne 40 og 44mm.

Se også: Apple bringer to populære iPads tilbage fra graven: Her er den nye iPad Air og iPad mini

Apple på vej med smart trådløs funktion
Fremtiden ser stadig mere og mere trådløs ud hos Apple, som denne uge lancerede en version af de fuldt trådløse AirPods, hvis lade-etui nu også kan oplade trådløst.

Står det oftest velorienterede medie japanske Macotakera til troende, vil Apples næste generation af iPhones også byde på såkaldt ’omvendt trådløs opladning’ så blandt andet Apple Watch eller de nye Apple Airpods vil kunne lades via iPhonen.

Her fortæller mediet også, at Apple vil holde fast i sit Lightning-stik i iPhone 11, men at der fremover vil inkluderes en kraftigere 18W oplader med de nye telefoner, frem for den svagelige 5W oplader der tilbydes i dag.

Læs også: Apple klar med nye AirPods: Her er opgraderingerneYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.