Artikel top billede

(Foto: Fotograf Sine Fiig Læssøesgade 14,bagh.3sal 2200 København N. mail:fotograf@sinefiig.dk mobil:21492627 / Sine Fiig)

Datatilsynet giver første tilladelse til ‘videregivelse af personoplysninger’ - men med særlige betingelser: Se den her

Datatilsynet har udstedt den første tilladelse herhjemme til ‘videregivelse af personoplysninger.’ Se den her.

Datatilsynet er klar med den første tilladelse herhjemme til såkaldt ‘videregivelse af personoplysninger’ til ‘tredjemand.’

Tilladelsen er givet til Region Hovedstaden i forbindelse med et forskningsprojekt, hvor der nu bliver givet grønt lys til, at personoplysninger kan offentliggøres i ‘et anerkendt videnskabeligt tidsskrift eller lignende.’

Det drejer sig om data om 160 børn mellem 8 og 12 år, som har indgået i et forskningsprojekt.

Forskerne har ansøgt om tilladelse til at videregive ‘oplysninger om testscorer fra en eksperimentel test, spørgeskemadata om symptomer, oplysninger om alder, køn, diagnose, socioøkonomisk status og IQ. Oplysningerne er pseudonymiserede, men oplysningerne vil på sigt blive anonymiserede, når nøglefilen slettes senest i år 2023,” hedder det.

Konkret har forskerne ansøgt om, at indsamlede personoplysninger kan blive lagt ud i den offentligt tilgængelige database Figshare.

Datatilsynet giver her grønt lys til, at de pågældende data på børnene bliver delt under forudsætning af, at de er pseudonymiserede og ‘ikke umiddelbart personhenførbare.’

Der skal desuden ‘som minimum’ anvendes kryptering, når de pågældende data overføres til databasen, hedder det.

Datatilsynet meddeler til Computerworld, at afgørelsen betyder, at oplysningerne ikke må lægges ud til offentlig skue.

"Datatilsynet har derfor stillet et vilkår om, at når videregivelse sker med henblik på offentliggørelse i et anerkendt videnskabeligt tidsskrift el.lign. – eksempelvis med henblik på udførelse af en fagfællebedømmelse – må personoplysninger hos den modtagende dataansvarlige alene gøres tilgængelig for en begrænset personkreds, der har et konkret og sagligt formål med behandlingen heraf," lyder det således i teksten, påpeger tilsynet.

Du finder hele tilladelsen fra Datatilsynet her: Videregivelse fra Region Hovedstaden til Figshare (§ 10, stk. 3, nr. 3)

Opdateret 13:30




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

KM Optics Denmark ApS

IT-tekniker til medicinsk udstyr

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfarne udviklere til agilt udviklingsteam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere