Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tyske motorveje bliver ‘intelligente’ om kort tid / Nets og banker uenige om innovations-investeringer / Mærsk lancerer online-booking / Digicure-stifter køber sig ind

Tyske motorveje bliver ‘intelligente’ om kort tid. Nets og banker uenige om innovations-investeringer. Mærsk lancerer online-booking. Digicure-stifter køber sig ind i nystartet it-sikkerhedsfirma. Bo Sejer Frandsen får plads i bestyrelsen i europæisk alliance for IoT. Altrans aktiekurs stiger kraftigt. IFS og amerikanske Acumatica får samme ejer. Computerspil gennem 50 år.

Godmorgen fra Computerworld onsdag morgen, der på en måde er historisk, da det er morgenen, hvor det er blevet meddelt, at der er enighed blandt det seneste folketingsvalgs sejrherrer om at udnævne Danmarks yngste statsminister nogensinde.

Din morgenfriske morgen-briefingbestyrer denne morgen er Dan Jensen.

Tyske motorveje bliver ‘intelligente’ om kort tid

Der er godt gang i gravearbejdet langs den tyske motorvej A7 mellem den dansk-tyske grænse og Hamburg.

Her er tyskerne ifølge Jyske Vestkysten godt i gang med at grave kabler ned, der via MPLS - multiprotocol label switching-teknologien - skal gøre motorvejen ‘intelligent.’

Det vil betyde, at motorvejen ‘selv’ på eletroniske tavler vil anbefale alternative ruter i tilfælde af trafikpropper, beregne den hastighed, der giver det optimale flow, sørge for at åbne ekstra spor i tilfælde af tæt trafik, komme med data om vejret og andet.

Gravearbejdet vil stå på i et godt stykke tid, hvilket kan føre til nogen besvær for sommerens rejsende.

Nets og banker uenige om innovations-investeringer

Formanden for Nets, Stefan Götz, fastholder ‘stædigt,’ at Nets har investeret i udvikling af selskabets produkter. Men den udlægning har en række banker svært ved at genkende, skriver Børsen.

De har i den seneste tid kritiseret Nets og Stefan Götz for Nets’ lukrative såkaldte incitaments-program, der kan sikre de 70 øverste chefer et større milliardbeløb i bonus.

Direktør i Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, siger til avisen, at Nets fokus efter hans mening har været at få afkast.

“De har en god ko derude, som de har kunnet malke,” siger han.

Mærsk lancerer online-booking

Mærsk er klar med det, som selskabet kalder for et ‘nyt komplet online-produkt,’ der med navnet Maersk Spot skal gøre det muligt at booke plads til containere på selskabets fragtskibe online.

“I mange har det været en kompleks proces at sende en container,’ lyder det fra selskabet, som peger på, at booking-processerne har været manuelle og ineffektive med mange overraskelser.

Maersk Spot er en online-baseret løsning, som skal gøre op med ‘overbooknings-cyklusser og tilbyde en meget simplere måde at shippe en container med lastnings-garanti,” meddeler selskabet.

Du kan læse mere om Maersk Spot her.

Digicure-stifter køber sig ind i nystartet it-sikkerhedsfirma

Digicure-stifter Jesper Helbrandt køber sig via selskabet One Cyber Group ind i det nyetablerede it-sikkerhedsselskab Institut for Cyber Risk, som de tidligere medarbejdere i Digicure, Mads Frandsen og Tobias Borg Petersen står bag.

Det fremgår af oplysninger i virksomhedsregisteret, at Jesper Helbrandt overtager mellem 25 procent og 33 procent af selskabet.

“Udover vores fælles passion for cyber fandt vi ret hurtigt ud af, at vi alle tre brænder for at skabe fremtidens cyberarbejdsplads. En arbejdsplads, hvor vi bryder med den traditionelle ledelsesfilosofi og introducerer en employees first og customers second-tilgang for at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne er i fokus. Kun med topmotiverede medarbejdere er vi nemlig i stand til at yde det bedste for vores kunder,” lyder det fra den lille virksomhed.

Bo Sejer Frandsen får plads i bestyrelsen i europæisk alliance for IoT

61-årige Bo Sejer Frandsen, der er CEO for den østjyske organisation It-forum, kan føje endnu en post til cv’et:

Han bliver nemlig nu medlem af ledelsen for den europæiske alliance for Internet of Things Innovation, AIOTI, meddeler It-forum.

AIOTI har omkring 150 medlemmer - både virksomheder, universiteter, foreninger og offentlige organisationer.

“En af de største udfordringer med Internet of Things har hidtil været sikkerheden. Der er stor forskel på, hvordan IoT-produkter bliver godkendt i de forskellige EU-lande. Det er et problem, som den europæiske organisation AIOTI arbejder på at løse, og som medlem af ledelsen vil jeg naturligvis tale danske virksomheders sag,” meddeler Bo Sejer Frandsen.

Altrans aktiekurs stiger kraftigt

Det franske it-konsulenthus Altran Technologies aktiekurs steg tirsdag kraftigt i kølvandet på meddelelsen om, at selskabet bliver købt af Capgemini.

Sammen vil de to selskaber blive et af de store it-konsulenthuse i Europa.

Capgemini vil betale 27 milliarder kroner for det franske selskab og håber, at det med købet vil få mulighed for at bide skeer med ikke mindst ærkerivalen Accenture.

IFS og amerikanske Acumatica får samme ejer

Kapitalfonden EQT overtager den amerikanske ERP-leverandør Acumatica, der i dag også ejer IFS.

Det er planen, at de selskaber skal stå skulder ved skulder i ERP-markedet, hvor de vil forsøge at udfordre de store kæmper som Microsoft, SAP og Oracle.

“Sammen udgør IFS og Acumatica et nyt powerhouse på ERP-markedet,” lyder det fra de to firmaer.

“IFS og Acumatica vil fokusere på vækstindustrier som produktion, distribution, byggeri, service og energi. De vil konkurrere direkte med SAP, Oracle, Microsoft, Infor m.fl”, lyder det.

Computerspil gennem 50 år

Går du og keder dig i sommervarmen, har du mulighed for at genopleve en række af de fede spil, der for alvor vakte vennernes misundelse (og formodentligt pigernes beundring) da far var dreng.

Danmarks Tekniske Museum i Helsingør har nemlig sommeren over en særudstilling med navnet Next Level om computerspil gennem mere end 50 år.

“Her kan du spille mere end 25 gamle konsol og computerspil helt gratis. Prøv blandt andet Pac-Man, Pong, Donkey Kong, eller spil mod hinanden i Mario Kart,” lyder det fra museet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere