Artikel top billede

Morgen-briefing: Tyske motorveje bliver ‘intelligente’ om kort tid / Nets og banker uenige om innovations-investeringer / Mærsk lancerer online-booking / Digicure-stifter køber sig ind

Tyske motorveje bliver ‘intelligente’ om kort tid. Nets og banker uenige om innovations-investeringer. Mærsk lancerer online-booking. Digicure-stifter køber sig ind i nystartet it-sikkerhedsfirma. Bo Sejer Frandsen får plads i bestyrelsen i europæisk alliance for IoT. Altrans aktiekurs stiger kraftigt. IFS og amerikanske Acumatica får samme ejer. Computerspil gennem 50 år.

Godmorgen fra Computerworld onsdag morgen, der på en måde er historisk, da det er morgenen, hvor det er blevet meddelt, at der er enighed blandt det seneste folketingsvalgs sejrherrer om at udnævne Danmarks yngste statsminister nogensinde.

Din morgenfriske morgen-briefingbestyrer denne morgen er Dan Jensen.

Tyske motorveje bliver ‘intelligente’ om kort tid

Der er godt gang i gravearbejdet langs den tyske motorvej A7 mellem den dansk-tyske grænse og Hamburg.

Her er tyskerne ifølge Jyske Vestkysten godt i gang med at grave kabler ned, der via MPLS - multiprotocol label switching-teknologien - skal gøre motorvejen ‘intelligent.’

Det vil betyde, at motorvejen ‘selv’ på eletroniske tavler vil anbefale alternative ruter i tilfælde af trafikpropper, beregne den hastighed, der giver det optimale flow, sørge for at åbne ekstra spor i tilfælde af tæt trafik, komme med data om vejret og andet.

Gravearbejdet vil stå på i et godt stykke tid, hvilket kan føre til nogen besvær for sommerens rejsende.

Nets og banker uenige om innovations-investeringer

Formanden for Nets, Stefan Götz, fastholder ‘stædigt,’ at Nets har investeret i udvikling af selskabets produkter. Men den udlægning har en række banker svært ved at genkende, skriver Børsen.

De har i den seneste tid kritiseret Nets og Stefan Götz for Nets’ lukrative såkaldte incitaments-program, der kan sikre de 70 øverste chefer et større milliardbeløb i bonus.

Direktør i Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, siger til avisen, at Nets fokus efter hans mening har været at få afkast.

“De har en god ko derude, som de har kunnet malke,” siger han.

Mærsk lancerer online-booking

Mærsk er klar med det, som selskabet kalder for et ‘nyt komplet online-produkt,’ der med navnet Maersk Spot skal gøre det muligt at booke plads til containere på selskabets fragtskibe online.

“I mange har det været en kompleks proces at sende en container,’ lyder det fra selskabet, som peger på, at booking-processerne har været manuelle og ineffektive med mange overraskelser.

Maersk Spot er en online-baseret løsning, som skal gøre op med ‘overbooknings-cyklusser og tilbyde en meget simplere måde at shippe en container med lastnings-garanti,” meddeler selskabet.

Du kan læse mere om Maersk Spot her.

Digicure-stifter køber sig ind i nystartet it-sikkerhedsfirma

Digicure-stifter Jesper Helbrandt køber sig via selskabet One Cyber Group ind i det nyetablerede it-sikkerhedsselskab Institut for Cyber Risk, som de tidligere medarbejdere i Digicure, Mads Frandsen og Tobias Borg Petersen står bag.

Det fremgår af oplysninger i virksomhedsregisteret, at Jesper Helbrandt overtager mellem 25 procent og 33 procent af selskabet.

“Udover vores fælles passion for cyber fandt vi ret hurtigt ud af, at vi alle tre brænder for at skabe fremtidens cyberarbejdsplads. En arbejdsplads, hvor vi bryder med den traditionelle ledelsesfilosofi og introducerer en employees first og customers second-tilgang for at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne er i fokus. Kun med topmotiverede medarbejdere er vi nemlig i stand til at yde det bedste for vores kunder,” lyder det fra den lille virksomhed.

Bo Sejer Frandsen får plads i bestyrelsen i europæisk alliance for IoT

61-årige Bo Sejer Frandsen, der er CEO for den østjyske organisation It-forum, kan føje endnu en post til cv’et:

Han bliver nemlig nu medlem af ledelsen for den europæiske alliance for Internet of Things Innovation, AIOTI, meddeler It-forum.

AIOTI har omkring 150 medlemmer - både virksomheder, universiteter, foreninger og offentlige organisationer.

“En af de største udfordringer med Internet of Things har hidtil været sikkerheden. Der er stor forskel på, hvordan IoT-produkter bliver godkendt i de forskellige EU-lande. Det er et problem, som den europæiske organisation AIOTI arbejder på at løse, og som medlem af ledelsen vil jeg naturligvis tale danske virksomheders sag,” meddeler Bo Sejer Frandsen.

Altrans aktiekurs stiger kraftigt

Det franske it-konsulenthus Altran Technologies aktiekurs steg tirsdag kraftigt i kølvandet på meddelelsen om, at selskabet bliver købt af Capgemini.

Sammen vil de to selskaber blive et af de store it-konsulenthuse i Europa.

Capgemini vil betale 27 milliarder kroner for det franske selskab og håber, at det med købet vil få mulighed for at bide skeer med ikke mindst ærkerivalen Accenture.

IFS og amerikanske Acumatica får samme ejer

Kapitalfonden EQT overtager den amerikanske ERP-leverandør Acumatica, der i dag også ejer IFS.

Det er planen, at de selskaber skal stå skulder ved skulder i ERP-markedet, hvor de vil forsøge at udfordre de store kæmper som Microsoft, SAP og Oracle.

“Sammen udgør IFS og Acumatica et nyt powerhouse på ERP-markedet,” lyder det fra de to firmaer.

“IFS og Acumatica vil fokusere på vækstindustrier som produktion, distribution, byggeri, service og energi. De vil konkurrere direkte med SAP, Oracle, Microsoft, Infor m.fl”, lyder det.

Computerspil gennem 50 år

Går du og keder dig i sommervarmen, har du mulighed for at genopleve en række af de fede spil, der for alvor vakte vennernes misundelse (og formodentligt pigernes beundring) da far var dreng.

Danmarks Tekniske Museum i Helsingør har nemlig sommeren over en særudstilling med navnet Next Level om computerspil gennem mere end 50 år.

“Her kan du spille mere end 25 gamle konsol og computerspil helt gratis. Prøv blandt andet Pac-Man, Pong, Donkey Kong, eller spil mod hinanden i Mario Kart,” lyder det fra museet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.