Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sundhedsdatastyrelsen får endnu engang kritik for dårlig it-sikkerhed: “Fortsat alvorlige mangler i it-systemer”

Igen får Sundhedsdatastyrelsen en løftet pegefinger for sin it-sikkerhed af Rigsrevisionen. Styrelsen forklarer selv, at borgernes data ikke har været i fare, og at der arbejdes på at få styrket sikkerheden.

For tredje gang på under to år får Sundhedsdatastyrelsen kritik fra Rigsrevisionen for ikke at leve op til kravene for it-sikkerhed.

“Sundheds- og Ældreministeriet har fortsat alvorlige mangler i it-sikkerheden i den it-infrastruktur, der understøtter vigtige fagsystemer, som Sundhedsdatastyrelsen drifter hos primært Statens Serum Institut,” står der i beretningen fra Rigsrevisionen.

Tre år i træk kritiserede Rigsrevisionen Sundhedsdatastyrelsen for ikke at have en risikovurdering. Nu er det sikkerhedsstandarder på en adresse under styrelsen, der er forsinket.

“Vi tager kritikken alvorligt. Vi vil være i front med it-sikkerheden, og derfor ser vi frem til at komme i mål med moderniseringen af netværket, siger vicedirektør Flemming Christiansen i en pressemeddelelse.

Læs også: Sundhedsdatastyrelsen efter hård kritik for utilfredsstillende it-sikkerhed: “Det kræver rigtig mange ressourcer. Og vi har en meget kompleks butik. Men vi er på vej"

Kritikken fra Rigsrevisionen lyder på, at Sundhedsdatastyrelsen ikke er i mål med at modernisere de interne it-systemer hos Statens Serum Institut og Sundhedsdatastyrelsen selv.

“Borgernes data har efter vores opfattelse ikke været i fare. Sundhedsdatastyrelsen har moderniseret it-infrastrukturen i Sundheds- og Ældreministeriet på en lang række områder og har styrket sikkerheden væsentligt. I moderniseringen af netværket er vi stødt på fysiske begrænsninger på en af vores matrikler, hvor netværkskablerne ikke understøtter de mere tidssvarende sikkerhedsstandarder,” fortæller Flemming Christiansen ifølge meddelelsen.

Sundhedsdatastyrelsen forventer at netværkskablerne er opdateret i begyndelsen af 2020.

Læs også: Sundhedsdatastyrelsen kritiseres for manglende risikovurdering på tredje år: Her er styrelsens forklaring

Efter den seneste kritik fra Rigsrevisionen oprustede Sundhedsdatastyrelsen antallet af it-sikkerhedsmedarbejdere til det dobbelte.

Udover at have ansvaret for danskernes sundhedsdata, så er styrelsen også blevet udpeget til at koordinere den samlede it-sikkerhed for hele sundhedssektoren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere