‘Historisk investeringsplan’ skal få TDC til at vokse for første gang i mange år

TDC sætter gang i den største investeringsplan i selskabets historie.

TDC sætter efter en turbulent periode nu gang i den største investeringsplan i selskabets historie, fortæller selskabets finansdirektør, Lasse Pilgaard, til Finans.}

TDC vil over de kommende år således investere massivt i både fibernet og 5G.

Alene i år investerer selskabet omkring 4,5 milliarder kroner. Det er mere end en milliard kroner mere end i fjor.

“Vi har formentlig aldrig investeret så mange penge, som vi gør i år og de kommende år. Man skal sandsynligvis tilbage til etableringen af kobbernettet for at finde noget, der ligner,” siger finansdirektøren til avisen.

32-årige Lasse Pilgaard har stået i spidsen for opsplitningen af TDC, der over de seneste par år desuden er blevet solgt, afnoteret fra børsen, fået ny topchef og taget hul på en helt ny strategi i det, der ligner en næsten total ‘reboot’ af selskabet.

Opsplitningen af TDC i en kundevendt forretning, der skal kunne skifte kurs hurtigt, og en infrastruktur forretning med langsigtet strategi, ser han som et vendepunkt for TDC.

“Når man ser på de markeder, vi befinder os i, er der meget, som arbejder imod os. Fastnettelefoni vil uundgåeligt uddø på sigt, tv-markedet er strukturelt udfordret, mens konkurrencen på mobil og bredbånd er hård i Danmark. Men jeg tror alligevel, at vi med opsplitningen af TDC har fundet nøglen til et vendepunkt,” siger han.

Lasse Pilgaard har tidligere til Computerworld kaldt 2019 for et 'investeringsår.'

"Der er ikke nogen tvivl om, at 2019 er et investeringsår for TDC, så vi på kort sigt kommer til at få nogle negative påvirkninger på resultatet," sagde han til os i foråret.

Det kan du læse mere om her: TDC taber omsætning efter massive investeringer: Forventer først at se effekterne om “mere end en håndfuld år”


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Aarhusiansk it-virksomhed køber dansk SAP-hus og skifter navn: Bliver Danmarks største SAP Business One-forhandler
Den aarhusianske SAP-forhandler Boyum IT køber det danske SAP-hus Acomi. Boyum IT skifter samtidig navn til BitPeople, der nu bliver Danmarks største forhandler af SAP's ERP-løsninger målrettet små og mellemstore virksomheder, lyder det.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.