Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Billy indgår nyt partnerskab med fintech-selskab / Conscia opretter ny direktørstilling / 13 danske medier går sammen i stort AI-projekt

Billy indgår nyt partnerskab med fintech-selskab. Conscia opretter ny direktørstilling. 13 danske medier går sammen i stort AI-projekt. 3-topchef går benhårdt efter lige kønsfordeling i teleselskabet. Rekordmange danskere kommunikere med det offentlige digitalt. Byggebranchen får millioner til at eksperimentere med blockchain. Danmark brager frem på global it-liste.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing her fra Computerworld.

Vi begynder dagens it-nyhedsoverblik hos regnskabsprogrammet Billy, der har indgået et nyt partnerskab med et fintech-selskab.

Derudover skal vi en tur forbi Cisco-specialisten Conscia, teleselskabet 3 og mediebranchen, der tager kunstig intelligens til sig i et nyt projekt.

Rigtig god læselyst.

Billy indgår nyt partnerskab med fintech-selskab

Regnskabsplatformen Billy har netop indgået et partnerskab med det danske fintech-selskab Nordic API Gateway.

Partnerskabet skal gøre det nemmere at håndtere regnskab, bogføring og betalinger for små og mellemstore virksomheder.

Det skriver Billy i en pressemeddelse.

Nordic API Gateway kommer til bordet med en teknologi, der kan koble Billys brugere sammen med alle nordiske banker. Derved behøver virksomheder ikke logge ind på deres online-bank for at afstemme deres regnskab, lyder det.

“Vi er super glade for, at Billy viser vej ind i en ny tid , som i høj grad handler om, at kunder og brugere af finansielle services skal kunne drage nytte af at stille sine bankdata til rådighed – og på den måde skabe bedre forudsætninger for at skabe løsninger med kunderne i centrum," skriver Rune Mai, administrerende direktør og medstifter af Nordic API Gateway.

Conscia opretter ny direktørstilling

Den danske Cisco-specialist Conscia har netop oprettet en ny direktørstilling.

Anja Leschly har indtaget rollen som Group Chief HR Officer (CHRO), hvor hun får ansvaret for at etablere og drive platformen for den samlede HR-agenda på tværs af alle landene i Conscia Group.

Rollen som Group CHRO er ny i Conscia og et led i den opkøbs- og vækststrategi selskabet er i gang med at eksekvere på.

Anja Leschly kommer med en baggrund indenfor international HR gennem 20 år. Hendes seneste stilling var som Head of People i revisionshuset KPMG.

13 danske medier går sammen i stort AI-projekt

13 danske medier er gået sammen om et fælles AI-projekt, der skal hjælpe med personalisering, præsentation og analyse af nyheder.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau, der er blandt de deltagende medier.

Det drejer sig om en ny tag-robot, der hjælper med at besvare forskellige spørgsmål såsom; hvilket emne en nyhed handler om, hvilket geografisk område nyheden er relevant, og hvem der indgår i nyheden.

Formålet med robotten er at gøre medierne bedre i stand til at personalisere oplevelsen for slutbrugerne. Det skal i sidste ende lede til en forståelse af, hvilken type nyheder læseren efterspørger og hvornår.

Indtil videre er over 10.000 artikler blevet tagget med de flere end 900 standard emner.

"Ritzau har en mission om at hjælpe medieprofessionelle med kombinationen af teknologi og mennesker, så der skabes fordel i fællesskab. Med dette fælles værktøj kan vi hjælpe mange medier samtidig, siger Ritzaus administrerende direktør og chefredaktør, Lars Vesterløkke.

3-topchef går benhårdt efter lige kønsfordeling i teleselskabet

Topchefen i teleselskabet 3, Morten Christiansen, har nedsat en målsætning om, at der senest i 2023 skal være lige fordeling mellem mænd og kvinder i teleselskabet.

Det skriver Børsen.

I dag har teleselskabet omkring 31 procent kvindelige ansatte. Tidligere har den været nede på 23 procent, hvilket topchefen synes "var for galt." Derfor har han gjort det til et personligt korstog at få en lige fordeling.

"Vi var meget salgsfokuserede og fulgte ikke udviklingen i kønsfordelingen blandt medarbejderne. Nu kører jeg hårdt på, men det har taget tid, for der var en modstand mod min kønsagenda internt i virksomheden," forklarer Morten Christiansen til Børsen.

Rekordmange danskere kommunikere med det offentlige digitalt

2019 blev et rekordår for flere digitale løsninger til at kommunikere med det offentlige.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Eksempelvis kommunikerer 92 procent af danskerne i dag med det offentlige via Digital post.

Derudover har NemID-nøgleappen til smartphones netop rundet to millioner unikke brugere, og mere end 94 millioner betalinger bliver årligt udført via NemKonto.

I dag er Digital Post, NemID, NemKonto og NemLog-in hver især centrale dele af den it-infrastruktur, der bruges i den offentlige sektor, skriver styrelsen.

Byggebranchen får millioner til at eksperimentere med blockchain

Blockchain-teknologi skal i fremtiden være med til at binde de forskellige faggrupper sammen i byggebranchen.

Over de næste to år skal byggebranchen nemlig eksperimentere med blockchain-teknologi i et nyt projekt.

Det skriver Finans.

Meningen med projektet er, at de forskellige faggrupper bindes bedre sammen, hvilket skal øge effektiviteten og kvaliteten i dansk byggeri.

Industriens Fond har støttet projektet med 6,6 millioner kroner, og frem mod 2021 skal branchen gennem en række workshops og eksperimenter, der kan være med til at skabe et overblik over mulighederne, lyder det.

"Hvis man spørger mig, om teknologien er klar, vil jeg svare ja. Men hvis man spørger mig, om byggebranchen er klar, vil jeg svare mere tøvende. Bredt set er det nemlig kun 2 procent af erhvervslivet, der er i gang med blockchain. Vi er altså i en opstartsfase. For mig at se er der dog ikke nogen tvivl om, at blockchain i mange henseender er et rigtig godt match til byggebranchen," siger Niels Falk, administrerende direktør i HD Lab, der er en del af projektteamet, til Finans.

Danmark brager frem på global it-liste

Danmark indtager fjerdepladsen i en ny, global analyse af 141 landes it-parathed.

Det skriver Cisco i en pressemeddelelse.

Det er en fremgang på otte pladser fra 12. pladsen i 2018.

Rapporten, med navnet Global Digital Readiness, er udarbejdet af Cisco på baggrund af data fra Verdensbanken, FN og World Economic Forum.

Danmark er særligt i front, hvad angår erhvervsklima og teknologisk infrastruktur, skriver selskabet. Øverst på listen findes Singapore, Luxembourg samt USA.

"Mange politikere og virksomhedsledere taler om, hvor digitalt Danmark egentliger. Nu kan vi præsentere en analyse, der rent faktisk viser det. I forhold til sidste år er Danmark rykket otte pladser op til en flot 4. plads, hvilket placerer os i den digitale elite foran vores nordiske naboer," skriver Carsten Videcrantz, administrerende direktør for Cisco Danmark.