Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Mark Zuckerberg vil have skærpet reglerne for sociale medier

Facebook-stifter og chef vil gerne underlægge sine sociale platforme som Instagram og Facebook for strengere krav fra myndighederne.

Facebook-stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg efterlyser skærpede regler for at inddæmme skadeligt online-indhold på de sociale medier.

Den overraskende melding fra chefen for to af klodens førende sociale medier, Facebook og Instagram, samt den sociale beskedåplatform Whatsapp, kom ved sikkerhedsmessen Munich Security Conference, skriver britiske BBC.

Ved konferencen opfordrer han myndigheder og regeringer til at finde på et nyt regel-framework for sociale medier. Her foreslår han et regelsæt, der læner sig op af de nuværende regler der gælder for den etablerede tele- og mediebranche.

Med forslaget lægger Mark Zuckerberg op til, at ansvaret for at vurdere hvad der udgør skadeligt og samfundsundergravende indhold lægges over til regeringer.

”Vi ønsker ikke, at private foretagender skal træffe så mange beslutninger omkring samfundsmæssige forhold uden en demokratisk proces” siger han og fortsætter: ”I mangel af den slags reguleringer, vil vi forsøge at gøre vores bedste.”

Her indrømmer Facebook-stifteren samtidig, at det sociale medie samtidig har været længe om at indse alvoren i koordinerede misinformationskampagner fra aktører som den russiske stat. Samtidig påpeger han, at de aktører er blevet stadigt bedre til at sløre deres spor som ip-adresser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere