Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ny bog fortæller om Samsungs rejse fra bras til førende mærkevare

Ny bog fortæller den utrolige – og ikke altid helt rene – historie om Samsungs vej til positionen som et af de førende mærker indenfor forbrugerelektronik.

I dag tænker de fleste automatisk på forbrugerelektronik, når talen falder på Samsung, og navnlig smartphones udgør da også en stor del af omsætningen i det globalt orienterede, koreanske konglomerat.

Men koncernen har også fingrene nede i mange, mange andre forretningsområder – og startede faktisk allerede i det små som købmandsbutik, der solgte grøntsager og tørret fisk tilbage i 1930’erne.

Følsomt emne og beskidt undertøj

I den helt nye bog Samsung Rising går forfatter Geoffrey Cain bag om en af verdens største og mest hemmelighedsfulde virksomheder.

Det har – fortæller han i interviews – ikke været helt nemt, da koncernen betragtes som et følsomt emne i Sydkorea, hvor han selv har boet i fem år.

Hemmelighedskræmmeriet skyldes dels en virksomhedskultur, der på topniveau er båret af indgroet mistillid til udlændinge. Dels, at der virkelig har været en række artige sager, man gerne ville dække for.

På den ene side er Samsung det, vi i dag kender som et mærke med sans for kvalitet.

Den anden side af mønten har været en perlerække af korruptions- og sexskandaler samt enkelte katastrofalt fejlbehæftede lanceringer. Som eksempelvis Galaxy Note 7, der brød spontant i brand og blev forbudt på fly verden over.

Fra bras til førende mærkevare

Cain fortæller hele historien om virksomheden, om benhård topstyring og om rejsen fra elendigt tredjerangs discountbras til nutidens produkter, der konkurrerer med Apple på verdensmarkedet.

Geoffrey Cain er korrespondent og forfatter, der har dækket Asien og teknologi for publikationer såsom The Economist, The Wall Street Journal, Time og The New Republic med flere.

Bog: Samsung Rising. Forfatter: Geoffrey Cain. Udgivet: Marts 2020.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere