Artikel top billede

Brætspil: Legendarisk monsterslagtertitel vender tilbage

HeroQuest var et af de første virkeligt gode adventureorienterede brætspil, men har været svært at opdrive, siden det sidste eksemplar blev trykt for 23 år siden. Men succesfuld crowdfundingkampagne bringer det nu tilbage i stærkt opdateret udgave.

I firserne var der kun få rigtig gode muligheder for at slagte orker og trolde, hvis man ser bort fra Sværd og Trolddom-bøger, pixelerede computerspil og naturligvis rollespillet Dungeons & Dragons – som før øvrigt netop nu oplever en genkomst, hvilket vi skrev om her.

Men i 1989 kom brætspillet HeroQuest fra Games Workshop på markedet – stærkt inspireret af D&D – og gjorde det meget nemmere at tage på eventyr.

Her samarbejder en barbar, en dværg, en elver og en troldmand om at kværne monstre til støv og mos, og spillet blev en stor succes.

Der kom talrige udvidelser, men i 1997 blev det sidste eksemplar trykt.

De stadig mere avancerede computerspil havde ædt sig ind på brætspillene, der stadig mest blev opfattet som en slags legetøj, man til nød kunne fordrive en regnvåd weekend med i sommerhuset.

Så de seneste 23 år har man været nødt til at opdrive brugte eksemplarer, hvis man ville prøve spillet.

Men tiderne skifter, og i dag er brætspil fænomenalt populære. Så forleden annoncerede legetøjsfabrikanten Hasbro, der af kringlede mellemveje har overtaget retten til HeroQuest, at man satte en crowdfundingkampagne for at se, om der var interesse for at genoplive titlen.

Det var der i dén grad. Målet var at rejse en million dollar senest 6. november, og det gik over al forventning; målet blev nået allerede det første døgn.

Man kan dog stadig – dog allersenest 6. november! – backe spillet her og sikre sig en særlig udgave med udvidelser i 2021, inden spillet kommer i åben handel.

Det oprindelige HeroQuest blev udgivet i samarbejde med Hasbros konkurrent, Games Workshop. Derfor vil den nye udgave ikke være helt identisk med forgængeren.

Men ud over flottere og mere tidssvarende bræt og figurer vil forskellene være så få og små, at man nok skal være særdeles dedikeret fan af originalen for at spotte dem.

Læs mere om den kommende udgave af det ikoniske hulekravlerspil og læg eventuelt selv billet ind på HeroQuest her.

Titel: HeroQuest. Udgiver: Hasbro.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere