Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Mens smartphone-salget dykker: Apple tordner frem

Apple vinder store markedsandele i et hårdt prøvet smartphone-marked

Den globale smartphone-handel døjer med at finde chips og komponenter nok til at møde efterspørgslen – og det nyder Apple godt af.

Det fremgår af analysehusets Gartners nyeste opgørelse over smartphone-marked, hvor salget er faldet med 6,8 procent over et år frem til tredje kvartal 2021.

Det skriver netmediet ZDnet.

Bag afmatningen er dog ikke en svigtende efterspørgsel vurderer Gartner. Faldet skal i stedet ses som et udtryk for mangel på komponenter i handlen, lyder forklaringen fra analyseinstituttet.

Apple genindtager andenplads

Selve stillingen er uændret i toppen, hvor det fortsat er Samsung der kan kalde sig for klodens førende smartphone-producent om end markedsandelen er svundet fra 22,1 til 20,2 procent.

Der er dog forskydninger i podiets andet og tredjeplads, hvor Apple genindtager andenpladsen fra kinesiske Xiaomi, ved at vinde 14,1 procent af den globale smartphone-kage, mod 11 procent i samme periode sidste år.

For Xiaomi er der dog fremgang fra 12,1 procent til 13 procent i samme tidsrum, hvor selskabet særligt er gået frem i de europæiske og mellemøstlige markeder.

Den globale fjerde og femteplads går til to øvrige kinesiske selskaber, henholdsvis Vivo og OPPO – to mærker som kun har haft en sporadisk tilstedeværelse på det danske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere