Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Toyota)

Hacker-angreb får Toyota til stoppe al bilproduktion på 14 kæmpe-fabrikker i et døgn

Toyota lukker ned for al produktion af biler på alle sine 14 kæmpe bilfabrikker i Japan i et døgn på grund af hackerangreb.

Toyota Motor lukker i et døgn helt ned for produktionen af biler i Japan, hvor selskabet har 14 store bil-fabrikker med i alt 28 produktions-linier.

Nedlukningen finder sted i dag tirsdag og vil altså vare frem til onsdag.

De ramte Toyota-fabrikker vil normalt i dette tidsrum kunne bygge 13.000 biler.

Den finder sted som en direkte konsekvens af, at den store underleverandør Kojima Industries er blevet ramt af et hacker-angreb.

Kojima leverer plastic-dele og forskellige former for elektronik til Toyotas biler, som ikke kan samles uden disse dele.

Kojima Industries har ikke andre kunder en Toyota, som i alt har hele 60.000 underleverandører over hele verden.

Kojima opdagede lørdag aften en fejl i et af selskabets fil-servere, som blev rebootet.

Her opdagede teknikerne så, at serveren var blevet inficeret med en virus, ligesom der var blevet installeret en trussel på engelsk.

Det er endnu uklart, hvem der står bag angrebet.

Ifølge CNN har angrebet udløst bekymringer i Japan, som netop har erklæret sig på Ukraines side i landets konflikt med Rusland.

De fleste store japanske virksomheder er godt beskyttet mod hacker-angreb og lignende, men det samme gælder ikke de små og mellemstore underleverandører.

Toyota meddeler, at det kommer til at tage et par uger at restore hele det ramte system, men at produktionen af dele fra Kojima kan genstartes ved hjælp af backup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere