Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel forlanger 4,5 milliarder kroner i erstatning fra EU efter annulleret kæmpe-bøde

Intel forlanger 4,5 milliarder kroner at EU, som Intel mener skal dække renteomkostningerne til den kæmpe-bøde, som EU først gav til Intel og siden tilbage.

Intel vil have EU til at lægge 593 millioner euro - omkring 4,5 milliarder kroner - på bordet til dækning af de renteomkostninger, som Intel har haft på grund af EU.

Kravet kommer et halvt års tid efter, at EU blev tvunget til at trække den kæmpebøde på en milliard euro tilbage, som EU gav Intel helt tilbage i 2009.

EU blev tvunget til at trække bøden tilbage på grund af en række fejl og mangler i anklagen, som senere blev afdækket.

Det fik her EU til at returnere bøden til Intel.

I 2009 fik Intel bøden på grund af konkurrenceforvridning, da EU mente, at Intel havde presset AMD ud af det europæiske marked.

Ifølge Reuters har den europæiske domstol netop åbnet for, at selskaber kan få dækket deres rente-omkostninger, hvis monopol-sager annulleres.

Intel erklærer dog, at EU hidtil har afvist at betale noget som helst, hvilket altså nu får selskabet til at gå rettens vej.

Intel peger på, at kravet er baseret på den europæiske centralbanks refinansierings-rente i maj 2009 på 1,25 procent stigende til 3,5 procent fra august 2009 og fratrukket 38 millioner euro, som allerede er betalt af EU.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere