DK får fjerdeplads til EM i cybersikkerhed:"Danmark har vist vi stadig kan gnubbe skuldre med de allerstørste"

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Power lander overskud på over 100 millioner kroner / Too Good To Go ender med nyt millionunderskud / Hackerne trækker i arbejdstøjet hen over sommeren

Power lander overskud på over 100 millioner kroner. Too Good To Go ender med nyt millionunderskud. Danske mobilselskaber forlænger gratis mobilabonnementer til flygtninge. IT-Branchen vil tilbyde it-standardkontrakter gratis til medlemmer. Pinterest henter ny CEO fra Google. Uheldig reklame på TikTok fører til politianmeldelse. Hackerne trækker i arbejdstøjet hen over sommeren.

Godmorgen og velkommen inden for til torsdagens overflyvning af de hurtige it-nyheder.

I nyhedssadlen finder du i dag Alexander Haslund, der har spurtet nyhedsfladen igennem.

Vi skal både forbi et par friske regnskaber, it- og telebranchen, sociale medier og så byder den afsluttende massespurt på desværre lidt for sommerfriske hackere.

Allez!

Power lander overskud på over 100 millioner kroner

Power har haft et forrygende 2021, hvor alskens elektronik er blevet langet så meget over disken, at selskabet kommer ud med et overskud på 132 millioner kroner.

Det er næsten en seksdobling i forhold til 2020, hvor resultatet landede på knap 23 millioner kroner, skriver Finans.

I de foregående syv år akkumulerede Power et samlet underskud på 587 millioner kroner.

Men den negative spiral er efter direktøren altså nu for alvor vendt.

"Power er et meget stærkt ”brand”, som danskerne har taget til sig," lyder det i årsrapporten.

Power omsatte for knap 3,4 milliarder kroner efter en vækst på 11 procent.

Too Good To Go ender med nyt millionunderskud

Vi tager endnu et dugfrisk regnskab. Den danske madspilds-app Too Good To Go ender endnu en gang med stort millionunderskud. Denne gang er det endnu større end i 2020, hvor selskabet havde et minus på lidt over 140 millioner kroner.

I 2021 er underskuddet endt på 344 millioner kroner og det endog med en omsætning, der næsten er på en halv milliard kroner i forhold til 281 millioner kroner i 2020.

Til Børsen siger direktør Mette Lykke, at underskuddet er forventet, da selskabet kører som en vækstvirksomhed.

Men med baggrund i de nuværende usikre tider, hvor det er blevet svære at hente kapital, vil Too Good To Go nu arbejde på at blive profitabel hurtigere, lyder det.

"Det styrer vi efter at blive på månedsbasis omkring årsskiftet 2022/2023. Der vil stadig være et minus på bundlinjen for hele år 2022, men et væsentligt mindre et end i 2021," siger hun til Børsen.

Too Good To Go har siden 2015, hvor det blev stiftet, hvert år haft millionunderskud.

Danske mobilselskaber forlænger gratis mobilabonnementer til flygtninge

Ukrainske flygtninge har siden marts via en donation af sim-kort fra YouSee, Telia, Telenor og 3 haft mulighed for gratis at ringe, sende sms'er og bruge internettet.

Nu forlænger mobilselskaberne den gratis periode, som egentlig var sat til at udløbe 1. juli.

YouSee og Telia har ind til videre sat gyldigheden frem til udgangen af august, mens 3 og Telenor har sat den til udgangen af september.

Det oplyser Jakob Willer, direktør for Teleindustrien, via Linkedin.

Han skriver, at når gratisperioden udløber, vil de kunne beholde deres nye mobilnummer og få et almindeligt abonnement hos selskaberne.

De fire teleselskabet har i alt doneret 20.000 sim-kort, som ukrainske flygtninge har fået mulighed for at få tildelt via Røde Kors og de danske kommuner.

IT-Branchen vil tilbyde it-standardkontrakter gratis til medlemmer

IT-Branchen har frikøbt større katalog af it-standardkontrakter, som nu tilbydes gratis til alle medlemmer af interesseorganisationen.

Tidligere har medlemmer skulle betale for adgang til mere komplekse kontrakter, via IT-Branchens kontraktportal, men alle de juridiske dokumenter og it-kontrakter er altså nu gratis, efter at IT-Branchen har frikøbt dem alle.

Det oplyser IT-Branchen i en meddelelse.

Portalen er målrettet tech- og it-virksomheder og bliver ifølge IT-Branchen regelmæssigt opdateret af DAHL Advokatpartnerselskab, så den matcher gældende lovgivning.

Pinterest henter ny CEO fra Google

Mangeårige CEO for Pinterest, Ben Silbermann, træder tilbage og overdrager tøjlerne af den sociale medieplatform til Googles commerce executive, Bill Ready.

Det skriver CNN.

Med Bill Ready ved roret får Pinterest en direktør, der i de seneste to år har drevet handels og betalingsoperationer hos Google. Bill Ready har også haft seniorlederroller hos PayPal.

Nu afgående Ben Silbermanns har været CEO hos Pinterest i 12 år, og han var selv med til at stifte virksomheden i 2010. I dag har selskabet 430 millioner aktive brugere.

Ben Silbermann fortsætter i en nyoprettede rolle som executive chairman og beholder sin bestyrelsesplads.

Uheldig reklame på TikTok fører til politianmeldelse

Ejeren bag en enkeltmandsvirksomhed er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for at overtræde udstillings- og reklameforbuddet for såkaldt tobakssurrogater på det sociale medie TikTok og på virksomhedens hjemmeside.

Tobakssurrogater er produkter med nikotin, herunder nikotinposer.

Forbuddet mod at udstille, eksempelvis med billeder, og reklamere for tobakssurrogater trådte i kraft 1. april 2021.

"Stort set al reklame for og visning af tobaksvarer og tobakssurrogater er forbudt. Forbuddene gælder også for tobakssurrogater, som nikotinposer, og varer, der er designet til at blive anvendt med tobaksvarer. De vidtgående reklame- og udstillingsforbud gælder alle steder, også på sociale medier som TikTok, og på hjemmesider," lyder det fra Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en meddelelse.

Ejeren bag enkeltmandsvirksomheden bestrider at have overtrådt tobaksreklameloven.

Hackerne trækker i arbejdstøjet hen over sommeren

Mange er allerede skiftet ned til sommer-gearet, klar til snart koble af, nyde sommeren og slå benene op, mens nogle cykelryttere sveder kilometer efter kilometer.

Men når vi skruer ned om sommeren, skruer hackerne op for blusset.

Check Point Software Technologies er nu ude med skarp advarsel om at passe på med falske slagtilbud på især rejser. Andelen af cyberkriminalitet omkring rejsebranchen er steget med hele 60 procent i forhold til sidste år, lyder det.

Analytikerne hos Check Point Research forventer, at dette tal stiger hen over sommeren, hvor cyberkriminelle vil forsøge at snyde forbrugere ved at udgive sig for at være kendte charter- og rejsebrands.

"Vi opfordrer forbrugere til at være varsomme, når de ser et tilbud fra en rejsearrangør, der er for godt til at være sandt," lyder det fra Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point i Danmark.

Udover faren ved at blive snydt af et falsk tilbud forudser Check Point også, at cyberkriminelle vil forsøge at benytte sommerferien til at ramme danske virksomheder, via deres medarbejdere, hvoraf mange arbjeder lidt hjemmefra eller på ferien.

Jan Johannsen anbefaler blandt andet, at man undersøger den hjemmeside, man bestiller rejse fra og benytter gratis wi-fi med omhu.