Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Disse partier bruger flest annoncekroner hos Facebook og Instagram / It-profiler er nomineret til prestigefyldt leder-pris / Lufthansa i kovending: Dropper forbud mod Apples AirTags

Disse partier bruger flest annoncekroner hos Facebook og Instagram. It-profiler er nomineret til prestigefyldt leder-pris. Lufthansa i kovending: Dropper forbud mod Apples AirTags. Besteller vil profitere på tilbagegang for webshops, og så er det i dag 45 år siden, at Atari lancerede en legendarisk konsol.

Go’ freda' morgen, venner.

Nu er det snart weekend, efterårsferien står for døren og i dag er det tilmed Skolernes Motionsdag.

Derfor har jeres morgen-briefing-redaktør Jacob Wittorff i dag iført sig pandebånd og bundet et glas med rå æg, før han satte til tasterne og komponerede dagens nyhedsoverblik til tonerne af Eye of The Tiger.

Igen i dag lægger vi ud med en nyhed om valgkampen.

Disse partier bruger flest annoncekroner hos Facebook og Instagram

Liberal Alliance er uden sammenligning det danske parti, der siden 1. august har brugt fleste penge på annoncer hos Facebook og Instagram moderselskab, Meta.

Således viser tal fra hjemmesiden Ensyvni.dk, at Liberal Alliance indtil videre har brugt 1.08.416 kroner på annoncering hos Meta, mens Socialdemokratiet med et forbrug på 521.023 kroner har brugt næstflest, mens Konservative med et forbrug på 460.491 kroner har brugt tredjeflest.

Hjemmesiden Ensyvni.dk gør brug af data, som offentliggøres af Meta for at skabe gennemsigtighed om politiske annoncer på platformen. Hjemmesiden drives af Mads Fuglsang Hove, videnskabelig assistent ved Digital Democracy Centre hos SDU.

It-profiler er nomineret til prestigefyldt leder-pris

Microsoft Danmarks topchef Nana Bule og Pleo-stifteren Jeppe Rindom er begge nomineret til prisen som Årets Leder, der hvert år uddeles af de danske lederes fagforening Lederne.

Der er i alt fire nominerede til prisen, og de to andre er Sheela Søgård, administrerende direktør i arkitektvirksomheden BIG, samt Jesper Hjulmand, der er administrerende direktør, for energikoncernen Andel.

Vinder sidstnævnte vil det i øvrigt være andet år i træk, at en Hjulmand vinder prisen. For sidste år var det landstræner for herrelandsholdet i fodbold, Kasper Hjulmand, der vandt prisen.

Lufthansa i kovending: Dropper forbud mod Apples AirTags

I weekenden kom det frem, at det tyske luftfartsselskab Lufthansa havde forbudt Apples AirTags og andet såkaldt “sporingsudstyr” ombord på sine fly af sikkerhedsmæssige årsager.

Nu må selskabet dog trække i land, og på Twitter oplyser Lufthansa, at de tyske luftfarts myndigheder, Luftfahrtbundesamt, vurderer, at enheder som AirTags ikke udgør en sikkerhedsrisiko, og derfor vil de igen være tilladt at medbringe på fly fra Lufthansa.

Lufthansa er det eneste flyselskab, der har forbudt brugen af enheder som AirTags.

Besteller vil profitere på tilbagegang for webshops

Bestsellers-chefen Finn Poulsen, der står i spidsen for Besteller Reail Europe, tror på vind i sejlene fysiskes butikker.

Det fortæller han til Børsen.

Her forklarer Finn Poulsen, at den danske tøjkoncernen vil profitere på at webshop-giganter som Zalando, Asos Boozt har været ramt lavere vækst og har måtte nedjustere forventninger

“Vi kan se, at det nu og, tror vi, i det kommende år blæser lidt de fysiske butikkers vej. Det er en af grundene til, at vi tror på fremgang og investerer i vores butikker og åbner flere,” siger han til Børsen.

I dag for 45 år siden: Atari lancerer legendarisk konsol

Den 14. oktober 1977 lancerer Atari spillekonsoller VCS (Video Computer System) også kendt som Atari 2600.

Med i pakken fulgte to joystick, to såkaldte padle controllere og et spil. Blandt de mest populære spil til konsollen var Space Invaders og Pac-Man.