Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Top 3: Årets dummeste computerbrugere

Der har været mange trusler fra nettet i 2008, men dumme
computerbrugere kan man ikke beskytte sig mod. Her er tre af de bedste
historier.

Af Jeppe R. Børsting, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sikkerhedsfirmaet Panda har året igennem haft en del besværlige kunder igennem på telefonerne. Panda har holdt fast i nogle af de underligste henvendelser, som de har fået fra deres kunder verden over i 2008.

Når man er sikker på, at der gemmer sig virus på dvd-drevet, men man bare ikke kan komme ind til den farlige software, så er der kun én mulighed. Derfor valgte en Panda-kunde i Tyskland simpelthen at sende sit dvd-drev ind til Panda, med et lille brev, hvor der stod:
- Til rette vedkommende, jeg er Panda kunde, men da jeg kan ikke desinficere mit dvd-drev sender jeg det til jer så i kan rense det, og sende tilbage til mig. Tak for hjælpen.

Folkene hos Panda fandt vat og sprit frem, rensede drevet og sendte det retur med besked om at problemet nu skulle være løst. Kunden må være tilfreds, for han har ikke meldt tilbage med flere problemer.

Panda er vant til at blive beskyldt for, at deres software kan opføre sig mærkeligt, men sjældent har de fået en henvendelse som den her. For kan det virkelig være en slukket computer, der lukker af for al strøm i et helt hus? Det kan det ifølge en Panda-kunde sagtens:

- Hej Panda, i et stykke tid er der sket det, at sikringerne i mit hus pludselig står af og efterlader mig uden elektricitet til lys og køleskab. Jeg har gennemført mange test og er kommet til den konklusion, at det er Panda Antivirus Titanium, som jeg er meget tilfreds med, der er problemet. Jeg tror Panda antivirus får mine sikringer til at sprænge, når den prøver at opdatere sig mens computeren er slukket. Kan det være problemet?
Det problem kunne Panda ikke løse, afslører selskabet.

Virus kan være noget mystisk noget, og i flere tilfælde er Panda blevet kontaktet af folk, der mener at en virus i deres computer taler direkte til dem. Mange sender samtalerne med vira ind til Panda i håb om at få samtalen oversat af Pandas teknikere, som for eksempel den her henvendelse:

- Kære Panda, jeg kontakter jer fordi en virus er kommet ind på min computer. Vedhæftet er den notepad-besked, som Virusen har skrevet til mig. Den har fortalt mig, at der ikke er nogen virus, men den er inde i min computer, sikkert i hukommelsen. Det er derfor svært for mig at fjerne den, fordi virusen holder fast i at intet antivirus-program kan fjerne den, skriver kunden til supportafdelingen.

Sammen med e-mailen havde brugeren vedhæftet et utrolig langt tekstdokument på spansk. Men der måtte Panda opgive at hjælpe brugeren. Enten er computerebrugere ikke blevet meget klogere over de seneste år, eller også er virus bare blevet noget mere sofistikeret ...