Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Apple laver skræmmekampagne mod iPhone-”udbrydere”

Brud på iPhones indholdskontrol får nu hårde ord med på vejen fra
Apple, som hævder at det kan åbne op for hackere og medfører nedbrud af
mobil-sendere.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

iPhone-brugere som ønsker at omgås Apples styring af indholdet på deres mobiler for at tillade uautoriseret tredje-parts indhold har længe haft forholdsvis nemt ved at bryde spærringen. Selvom det ikke har været velset af Apple, har der lovmæssigt ikke været nogen hindring for det.

Nu forsøger software-giganten imidlertid at presse på for at skabe et forbud imod ”udbryderne” i USA, baseret på copyright-brud. Som argument mod forbudet har Apple udsendt en meddelelse, som hævder, at den uautoriserede omgang med iPhonen kan have langt mere alvorlige konsekvenser end brugeren måske umiddelbart regner med. Bruddet på spærringen vil ikke blot gøre telefonen mere ustabil og usikker men også give lettere adgang for hackere, som kan skaffe sig gratis ydelser eller i værste fald crashe mobil-sendere og nedbryde netværket.

Hvorvidt ”udbrudene” virkelig udgør så stor en fare, som Apple mener, er der dog delte meninger om. Indtil videre har der i hvert fald ikke været tilfælde, som kan bakke de værste af scenarierne op, og flere kritikere mener således, at udmeldelsen skal betragtes som en skræmme-kampagne fra Apples side, som blot vil beskytte egne interesser og forhindre konkurrence.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere