Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsoft vil konkurrere på ”coolness”

De små tjekkede Macs og netbooks får nu kamp fra Microsoft, som sidst
på året lancerer ultra-tynde laptops med design og ydelsen i top samt
prisen i bund.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ministørrelse netbooks er uden tvivl smarte og handy, men har man brug for skærm og tastatur i fuld størrelse samt ydelse i top, er det stadigvæk svært at finde den rette letvægtsløsning. Det vil Microsoft råde bod på, når de op mod jul lancerer en serie laptops, som leverer ultra-tyndt og let design uden at minimere hverken skærm, tastatur eller ydelse. Prisen vil samtidig være yderst konkurrencedygtig lover Microsoft.

Lanceringen af de nye laptops, som kan forventes ude omkring december er et led i Microsofts strategi for at stjæle markedsandele fra Apple og netbooks. Apple har ry for at være et godt stykke foran Microsoft på design og ”coolness”, men det skulle de nye laptops angiveligt ændrer på.

Strategien bakkes samtidig op af en forøgelse i prisen på Windows. Hidtil har en billig pris på Windows XP nemlig været med til at holde netbooks nede i et forholdsvist billigt leje. Microsoft vil i stedet forsøge at lokke brugerne over på det dyrere men lækrere Windows 7. Firmaet vil desuden åbne specialbutikker med bedre service og formentlig begynde at markedsføre Windows som et livsstils-produkt til PC’er, telefoner og TV.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere