Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Musenes leg på bordet

To nye mus fra Verbatim, en til den stationære, og en til
den bærbare. Begge har deres fordele og ulemper, men ingen af dem imponerer.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Verbatim har for nyligt sendt en stribe nye mus på markedet. Alt om DATA har testet to af dem, den ene en stor mus til den stationære computer den anden en mindre mus, beregnet til den bærbare, og som sluttes til via Bluetooth.

Starter i den store ende

Det er absolut ingen overdrivelse, når vi kalder Wireless Laser Desktop Mouse with Docking Station for en stor mus. Men Verbatim ville muligvis have, at den skulle passe til det store og lange navn.

Undertegnede har en hånd, der måske nok ikke er den største hånd, men som alligevel er lidt større end gennemsnittet, og musen var næsten for stor til den. For brugere med mindre hænder vil det hurtigt gå hen og blive en dårlig oplevelse at arbejde med denne mus. Men til mig passede den fint og var faktisk ret behagelig at arbejde med.

Dog skulle jeg lige vænne mig, at ikke alene var det en stor mus, det var også en ret tung mus. Men igen – så var det noget, der hurtigt blev behageligt at arbejde med, og det var helt sikkert, at man ikke tilfældigt flyttede på musen. Der skulle mere til end som så.

Men for at starte med udseendet, så ligner denne mus stort set alle andre standardmus, med sine fem knapper og et scroll-hjul.
Med til den hører der også en oplader, eller en dockingstation, så musen kan lade batterierne op, når den ikke bruges.

Dockingstationen sluttes til computeren via usb-stikket, og snabler selv strømmen herfra til at oplade musen. Hvilket faktisk var nødvendigt – for de medfølgende batterier var fuldkomment flade, og musen kunne først bruges, da vi havde opladet de genopladelige batterier lidt.

Den medfølgende software blev hurtigt installeret, og herefter var musen klar til brug. Hvorfor vi skulle have installeret en speciel software og et specielt kontrolpanel, blev vi dog aldrig rigtig klar over. For vi kunne absolut intet i det, som vi ikke i forvejen kunne under museindstilingerne i Windows’ kontrolpanel. Faktisk var det irriterende, at det lå i systemtray og tog ressourcer op, når det faktisk ingen reel funktion havde.

En anden ting vi er nødt til at sætte vores finger på, er dockingstationen. Den er bare ikke god. Det er alt for let at placere musen på den, så den ikke får ordentlig forbindelse, og dermed ikke oplader.
Musen er en ok mus, men ikke noget specielt. Trist – det hele startede ellers så godt.

Nu til den lille

Den anden mus, Bluetooth Laser Notebook Mouse, er en meget mindre mus. Den skal kunne være i din taske til den bærbare, og den skal helst ikke fylde ret meget. De kriterier opfylder denne mus uden problemer, den har en perfekt størrelse, når den skal passe til en notebook.

Som navnet antyder, kræver den, at din bærbare computer har Bluetooth indbygget, for at den virker, men det har langt de fleste bærbare jo også i dag, så det er ikke noget problem.

Som den anden mus her i testen, så følger der batterier med (ikke genopladelige), og nøjagtig som tilfældet var med den første, så er batterierne falde. Her kunne vi dog ikke genoplade dem – så vi måtte finde nogle nye batterier.

Med batterier så har musen en rigtig god vægt, og udformningen på den gør, at den uden problemer kan bruges af såvel højre- som venstrehåndede.

Der er de vanlige tre knapper på musen, og så er der en lille ekstra knap, der skifter musens følsomhed. Det er en fin lille detalje, der gør musen rigtig brugbar.
Designmæssigt er den ikke noget at råbe hurra for, men den fungerer rigtig fint, ligger godt i hånden og er meget præcis, når du bruger den. Alt i alt en god lille mus.