Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Twitter, Facebook og Google ramt af politisk simultan-angreb

Torsdag morgen forsvandt al forbindelse til Twitter. Samtidig blev Facebook blev kraftig haltende. Begge var ramt af et såkaldt DDoS angreb. Google melder også om problemer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

DDoS eller ”distributed denial-of-service” angreb foregår ved, at en computer oversvømmer et website med forespørgsel på informationer. Dermed skabes en prop i systemet, som hindrer al anden information i at komme igennem. Andre computere har derved ingen mulighed for at kommunikere hverken frem og tilbage med sitet.

Det er en uheldig situation for de fleste hjemmesider – ikke mindst for hjemmesider, hvis fornemmeste funktion det er at lade brugere kommunikere på kryds og tværs med hinanden.

Derfor kom det store alarmberedskab igang, da Twitter pludseligt var nede torsdag formiddag. To timer efter kunne man i en status update fra netværkstjenesten læse, at den knoklede for at forsvare sig mod et DDoS-angreb og få siden på benene igen.

I løbet af dagen kom Twitter igen op at køre, i en beskyttet og lettere amputeret tilstand. Igennem hele weekenden har siden vedvarende måtte arbejde for at holde angreb tilbage.

Facebook kunne ligeledes melde om angreb torsdag – dog ikke i så alvorlig grad som Twitter. Brugere havde haft problemer med at komme igennem tidligt på morgenen, men tjenesten kørte stort set normalt igen ved middagstid.

Google's blog-service ”Blogger” var også ramt, men igen var skadene små og problemet hurtigt løst. Youtube og Livejournal har tilsyneladende også mærket angrebet.

Der hersker ikke megen tvivl om, at angrebene stammer fra samme kilde. Sikkerhedseksperter føler sig overbevist om, at målet har været en været en pro-Georgiansk blogger, som går under navnet Cyxymu. Gennem angrebene har nationalistiske russiske hackere forsøgt at lukke munden på ham. Man har tidligere set lignende forsøg på at ramme hjemmesider med dette motiv.

Kilde: PC World
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere