Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Læs Linux partitioner under Windows

Normalt kan du ikke læse en Linux-partition på din Windows-computer. Men dette lille program løser problemet for dig.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hører du til typen, der godt kan finde på at have flere operativsystemer på din lokale eller netværksopkoblede computer? Eller er du måske typen, der har en ekstern harddisk, som du flytter rundt mellem Linux og Windows-baserede computere? I så fald vil du kunne opleve, at du ikke uden videre kan læse filer på en Linux-partition fra din Windows-computer.

Linux-folket må nu godt læne sig tilbage og grine - for de har altid kunne læse Windows-partitioner. Men altså, det modsatte er ikke tilfældet.

Ext2 Installable File System For Windows løser det problem. Det er en lille dirver, der kører i ren kernel mode, og som udvider Windows til også at kunne læse Ext2 fil-systemet.

Når først driveren er installeret på din computer, skal du ikke tænke over det længere. Du vil have adgang til Ext2-partitioner- og harddiske fra alle dine programmer og systemer på din Windows-computer.

Legende let at installere, og du skal intet gøre for at bruge det. Driveren fungerer under såvel Windows NT 4.0 som Windows 2000, Windows XP, Windows Vista og Windows 7.