Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Internet Explorer 9 skal være den bedste browser

Noget tyder på, at Microsoft har valgt at stramme sig gevaldigt an med deres næste browser.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Selvom om Internet Explorer stadig ligger i front som den mest brugte browser på markedet er det langt fra den hurtigste eller den teknologisk mest kompetente. Browsere som Firefox, Safari og Google Chrome ligger langt foran på mange områder.

Måske fordi Microsoft nu frygter at tabe markedsandele efter at EU Kommissionen har forlangt frit browservalg i Windows 7 tyder, har IT-giganten endeligt valgt at komme ind i kampen og lave en browser, som kan følge med de andre.

Et af de punkter hvor Internet Explorer seriøst har haltet efter er på hastigheden. Med den niende version bliver browseren imidlertid udstyret med en accelerationsfunktion, som er baseret på Microsoft's Direct2D og skulle udnytte computerkraften langt bedre end andre browsere. Samtidig skulle den være i stand til at læse Javascript langt hurtigere end tidligere.

Folk som arbejder med flere forskellige browsere har sandsynligvis lagt mærke til at Internet Explorer har tendens til at vise indholdet meget anderledes end andre browsere. Det har Microsoft nu også valgt at gøre noget ved. Kompatibiliteten mellem Internet Explorer 9 og andre browsere skal således være meget bedre. Det er især gode nyheder for webdesignerne.

Microsoft er først for nyligt gået igang med arbejdet på den nye browser, så der kommer nok til at gå lidt tid før den er ude.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere