Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

SSD + Usb 3.0 = Superhurtig harddisk

PQI er de første til at parre en SSD-harddisk med en usb 3.0 forbindelse. Det giver skyhøje overførsels-hastigheder.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med en læsehastighed på 274MB/s og en skrivehastighed på 198MB/s er der godt med tryk på datastrømmen i PQI’s nye S533, som er den første SSD-harddisk til at benytte den nye usb 3.0 standard.

Faktisk er hastigheden mindst seks gange højere end det ville være muligt med en usb 2.0 forbindelse. Disken er baseret på en 2.5” Intel SSD, som kan rumme enten 80 eller 160 GB data.

Foruden SSD-drevet er PQI også klar med den ”traditionelle” skive-baserede harddisk, H566, som ligeledes er udviklet til usb 3.0. Her er der tale om et 2.5" drev med 8MB cache, omdrejningshastighed på 5400rpm og kapacitet på enten 320, 500 eller 640GB. Læsehastigheden er 105MB/s, og skrivehastigheden er 99.9MB/s, hvilket er det firedobbelte af en tilsvarende harddisk på usb 2.0.

Præcis hvornår vi ser disse drev i Danmark og hvilken pris de får er endnu uvist, men at der i den nærmeste fremtid vil dukke langt flere af denne type harddisks op, kan der ikke være megen tvivl om.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere