Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Så hurtig er usb 3.0

Hvor stor en hastighedsforbedring kan du forvente af den nye standard? Det afslører ny test.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Kan det betale sig at opgradere til usb 3.0 nu, eller er det bedre at gemme pengene til standarden har fået bedre fodfæste og hardwaren formentligt er blevet billigere. Det er endnu ikke muligt at få et bundkort med chipsæt, der har integreret usb 3.0. I øjeblikket betaler du derfor for en separat controller-chip, når du køber en computer eller et bundkort med usb 3.0, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Men kan hastighedsforøgelsen så leve op til den høje pris, eller har usb 3.0 stadig til gode at vise sit fulde potentiale? Hjemmesiden Notebook Hunter har sat det på en prøve og testet hvor hurtigt en usb 3.0 harddisk kunne overføre data via en usb 3.0 port sammenlignet med en usb 2.0 port.

I testen overførte usb 3.0 forbindelsen en fil på 700MB på otte sekunder, mens det tog 27 sekunder for usb 2.0 forbindelsen. Overførselshastigheden for usb 3.0 var således 105,2 MB/s, mens den for usb 2.0 var 30,7 MB/s – altså cirka tre gange højere med usb 3.0.

Det er et pænt stykke under den 10 gange højere hastighed, som er blevet lovet, men ikke desto en markant forbedring i forhold til usb 2.0, og noget der især vil kunne mærkes, når der overføres store mængder data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere