Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Spejlreflekskamera uden refleks!

Sony kalder det SLT, og det er en ny form for spejlrefleks med transparent spejl.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det ligner digitale spejlreflekskameraer og fungerer som sådan også. Vi taler om de nye A33 og A55. Der er faktisk ikke tale om DSLR, men om kameraer, der bruger display i stedet for optisk søger.

SLT står for Single Lens Translucent, der kan oversættes til gennemsigtigt fast spejl. Spejlet vipper altså ikke op, når der tages et billede.

Det er fikseret i området mellem den primære billedsensor og den såkaldte fasedetekteringssensor (Autofokus).

Fidusen er, at man har live view hele tiden, samt at der er færre bevægelige dele. A55 kan da også tage 10 billeder i sekundet – a33 klarer 7 billeder pr. sekund.

Begge i højeste opløsning, som er henholdsvis 16,2 megapixel for a55 og 14,2 megapixel på a33. En anden fordel er, at man kan gøre kameraet fysisk mindre.

Der er gjort meget ud af at gøre den elektroniske søger god. Den har således hele 1,15 millioner punkter. Skærmen bagpå er også med høj opløsning – den har 921.000 punkter. Skærmen kan vrides ud og rundt.

Begge modeller er opbygget omkring en APS-C-senor, og der benyttes et helt nyudviklet 15-punkts autofokussystem. Det skulle sikre hurtig og præcis autofokus af motiver i bevægelse under kontinuerlig optagelse.

Nu også Full HD

De to nævnte kameraer kan også filme op til 1080i standarden. Vil du have Full HD, skal du vælge det nye DSLR fra SonyDSLR-A580, der som navnet antyder, er et almindeligt spejlrefleks kamera.

Det er det første fra Sony med Full HD film-optagelse. Det er et marked, Canon ellers har været mere eller mindre ene om.

A580 har en 16,2 megapixel APS HD CMOS sensor og koster 7.200 kroner for huset, 7.600 kroner med et kit, hvor du får en 18-55 mm med.

A33 koster fra 5.900 kroner, A55 fås fra 6.800 kroner. Alle modeller fås i flere kit-varianter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere