Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

HP lancerer bærbare i topklassen

De nye modeller i HP’s EliteBook- og ProBook-serie har kraftige Intel-processorer og batterilevetid på helt op til 32 timer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Efterhånden er det muligt at klemme utrolig mange kræfter ned i en bærbar computer. Mangler du en arbejdscomputer, som du kan tage med på farten, udgør de stærkeste af dem således et fint alternativ til den stationære kasse inde på kontoret.

De fleste producenter har deres egen serie af pc’er i den tunge ende – dem, der også kaldes desktop replacements. HP’s hedder EliteBook og ProBook, og her får du kræfter og egenskaber, som er gearet til krævende arbejdsopgaver på farten.

Begge modeller har de nyeste Intel-processorer og et stærkt og strømeffektivt design baseret på producentens særlige Forge-ramme, som er konstrueret med lette, men kraftige materialer som aluminum, titanium og magnesium.

EliteBook 8460p og 8560p er topmodellerne. De har skærmstørrelser på 14" og 15" og kan udstyres med Core i5- og i7-processor, Radeon HD 6470M-grafikkort med 1GB ram, en ssd som lagerenhed, 16GB ram samt Windows 7, SUSE Linux Enterprise 11 eller FreeDOS som styresystem. Et superkraftigt HP BB09 Ultra Extended Life-batteri giver dig desuden imponerende 32 timers batterilevetid. Prisen starter ved 999 dollars, hvilket formentlig vil sige omkring 7.000 kroner herhjemme.

ProBook har mange af de samme egenskaber, men kan konfigureres mere fleksibelt med processorer fra de nyeste Sandy Bridge-modeller til svagere Celeron-chips samt skærmstørrelser på 13", 14" og 15". De billigste modeller starter ved 579 dollars, hvilket nok betyder en pris på cirka 3.500 kroner herhjemme.

På de dyrere modeller er der usb 3.0-, usb 2.0-porte (med e-sata-combo) samt vga- og DisplayPort-udgange, ExpressCard 54-indgang, multikort-læser, WiFi-, WWAN- og bluetooth, mens du får lidt færre forbindelsesmuligheder på de billigere.

De nye HP EliteBook- og ProBook-modeller er ude i midten af marts.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere