Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Et stålflueøje?

Det er inspireret af flueøjne, men det er faktisk et 3D-kamera. Ikke af den stereoskopiske type, som vi kender fra 3D-film, men en mere avanceret version, der bruger 360 graders syn.

Af Jan Skøt, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Halvkuglen på billedet er på størrelse med en appelsin. De sorte punkter er kameraer af type og størrelse, som dem vi kender fra mobiltelefoner. Selve designet er inspireret af en flues øjne, der også består af en halvkugle af selvstændige simple øjne.

Der er over 100 enkelte kameraer i halvkuglen, og hvert kameras synsfelt overlapper nabokameraets. På den måde kan man med software klippe billederne sammen, så de giver et stort billede.

Udviklerne bag har også skrevet den nødvendige software til at lave et 3D-billede. Ikke af den stereoskopiske type, der er baseret på forskelligt lys til hvert øje.

I stedet opbygger de en fuld 3D-model af billedet, som kameraerne optager – lidt som vi kender det fra Microsofts Photosynth software, der danner 3D-modeller af samlinger af billeder.

Det kræver heftig hardware at bruge – der kommer trods alt 100 videostrømme i HD-opløsning ind. Men til gengæld giver det helt nye muligheder i blandt andet forskning, overvågning og såmænd 3D-film.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere