Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Prisen på en søgemaskine

300 millioner dollars kostede det Google at få Mozilla til at beholde sig som standardsøgemaskine.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er mange ting, der bliver handlet med, også retten til at være standardsøgemaskine i din browser.

Hvis du starter Internet Explorer op, så vil du pr. automatik have Microsofts egen Bing som søgemaskine, mens du får Google som standardsøgemaskine, når du fyrer op under Firefox.

Sådan ser det nu også ud til at vedblive med at være et stykke tid. For Google og Mozilla har lige indgået en aftale om, at Google fortsat skal være Firefox’ standardsøgemaskine.

Aftalen, der ifølge Kara Swisher fra AllThingsD fortæller, at unavngivne kilder har sagt, at Google kommer til at betale Mozilla over 300 millioner dollars om året.

Nu lyder det måske nok dyrt, men med i prisen kommer så også, at Google bliver standardhjemmesiden, som Firefox starter op på, når programmet starter.

Pengene værd

Men for Google er det pengene værd. Selvom det stadig er den altdominerende søgemaskine med en andel på 65 procent af søgemarkedet, så napper Bing og Yahoo omkring 15 procent hver.

Det er dog stadig langtfra nogen lille sjat penge, heller ikke for Google og Mozilla. 300 millioner dollars er næsten tre gange så meget, som Google betalte Mozilla i 2010, et år, hvor Googles betalinger faktisk udgjorde 84 procent af Mozillas totale omsætning, eller næsten 103 millioner dollars. I 2009 blev det til 89 millioner dollars, hvilket svarer til 86 procent af Mozillas indtjening.

Til Computerworld.com fortæller Al Hilwa, IDC-analytiker, at godt nok er 300 millioner dollars en stor sum penge, men det viser også, hvad der er på spil, og at Mozilla er i en enestående position til at høste frugterne herfra.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere