Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Windows 8 er for usikker

Ny test viser, at Windows 8 lader 15 ud af de 100 mest almindelige trusler slippe igennem, selvom Microsofts eget antivirusprogram er aktiveret. Og det er for risikabelt, mener sikkerhedsekspert.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Janus Rægaard Nielsen fra det danske antivirusfirma www.MYSecurityCenter.com vurderer, at Windows 8 kan blive et af hackernes yndlingsmål i 2013.

Med den vurdering ligger han helt i tråd med konklusionerne fra den amerikanske sikkerhedsvirksomhed Websense Security Labs, som i deres 2013 Security Predictions netop vurderer, at Windows 8 vil være et af hackernes yndlingsmål i det kommende år: »Microsofts bestræbelser på at skabe en ekstremt brugervenlig platform vil blive hilst velkommen af internetkriminelle, og sikkerhedshullerne vil blive udnyttet,« står der i rapporten.

Windows 8 bliver en af de mest anvendte platforme, da mange Windows 7-brugere vil opgradere til den nye platform, og andre vil købe nye computere med Windows 8 præinstalleret. Hvad angår markedsandele, så vil Windows 8 være en rigtig god forretning for svindlere at give sig i kast med. Og kombineret med den ikke-imponerende sikkerhed så er der god grund til forsigtighed,« mener Janus Rægaard Nielsen.

Han henviser til en test foretaget af det rumænske antivirusfirma Bitdefender, som i flere år er blevet kåret til at have verdens bedste antivirusteknologi af den uafhængige testorganisation AV-Test.org.

Bitdefender udsatte Windows 8 (med Windows Defender aktiveret) for 385 af de seneste seks måneders mest almindelige malwareprogrammer i en kontrolleret test. Resultatet viste, at 15 procent af de skadelige programmer slap igennem antivirusbeskyttelsen, og at malwaren blandt andet var i stand til at få backdoor-adgang til systemet, kopiere tastetryk og stjæle fortrolige oplysninger fra online-games.

Janus Rægaard Nielsens eget antivirusfirma benytter selv Bitdefenders teknologi i sine antivirusprodukter, og derfor finder han ikke overraskende testresultaterne interessante. »Med lanceringen af Windows 8 er det første gang, at Microsoft har opgraderet deres spywarefilter Windows Defender til et decideret antivirusprogram, så jeg er overrasket over den forholdsvis lave detektionsrate.

Det er klart, at Windows 8 i sig selv er bedre end ingenting, men det kan nemt give folk en falsk tryghed, hvis de tror, at Windows 8 beskytter mod al malware. Det er der intet antivirusprogram, der gør, men noget software er mere effektivt end andet, og 15 procent er for højt et tal, til at man kan føle sig sikker. Jeg mener, at det er for risikabelt at bruge Windows 8 uden en alternativ sikkerhedsløsning,« siger han og tilføjer, at man skal sikre sig, at man ikke har to antivirusprogrammer kørende på én gang, da de kan konflikte.

Rapporten fra WebSense kan læses her, og konklusionerne fra Bitdefenders testresultater kan læses her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere