Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Komfortabelt headset til gameren

SteelSeries Siberia Elite er et velbygget gaming headset med en
formidabel bærekomfort og et virkelig veloplagt og magtfuldt lydbillede.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Siberia Elite er kompatibelt med såvel iOS-enheder, Android enheder, Mac og pc’er. Designet er ungt, smart og elegant samtidig med, at det er praktisk, det er næsten for meget af det gode. Vi har testet den hvide udgave, hvor de to ørepuder minder om to gigantiske, læderbeklædte skumfiduser, der omslutter øret. Det føles også således, på den gode måde forstås.

Ørepuderne hviler utroligt blidt på ørerne, hvilket giver en glimrende passiv støjdæmpning. Komforten øges af bøjlen med det blødt polstrede hovedbånd, der tilpasser sig efter brugerens hoved. Smarte løsninger er det også blevet til, tænd og sluk for den indbyggede mikrofon ved at dreje på den i ørekoppen integrerede ring i venstre side.

I højre side ændres volumen på samme måde. Ikke noget med at famle rundt i kampens hede. Der er også blevet plads til spil for galleriet, for inden i førnævnte ringe er der en LED-diode-ring, der kan vise 16,7 millioner farver med indbygget farveskift.

Lyset styres ved at downloade SteelSeries Engine 3 softwaren, der kan hentes til pc og Mac. Her kan du også vælge forskellige lyd-presets, bruge equalizer samt justere indstillingerne for mikrofonen. Siberia Elite kommer med et par flade ledninger, der ikke filtrer, adaptere og USB lydkort med tilslutning til computerens USB-port.

Siberia Elites frekvensområde går fra 16 Hz til 28 kHz ved en følsomhed på 113 dB, lyden er meget kraftfuld, effekter gengives meget overbevisende, og det gælder også stemmer. Lyden er meget klar og tydelig lige fra de svageste til de højeste, og det uden forvrængninger.