Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hackerangreb mod Apple fortsætter

Sikkerhedshuller i Apples iOS styresystem medfører usikkerhed blandt
Apple-brugere, der længe har lænet sig tilbage uden at bekymre sig om
virus eller hackerangreb. Den tid er forbi, da Apple-brugere langt fra
er fredet hvad angår internetsikkerhed, siger dansk sikkerhedsekspert.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

På trods af Apples popularitet i store dele af verden viser nye tal fra analysefirmaet IDC, at hele 85 % af smartphone-brugere benytter sig af Googles Android. Hackere har altid haft en forkærlighed for de systemer, hvor flest mulige mennesker bliver ramt, hvilket har været tilfældet med Android og Windows. Sikkerhedseksperten mener derfor, at dette er en af de væsentligste grunde til, at Apple ikke har været udsat for ligeså mange hackerangreb som konkurrenterne.

Apples succes er stadig voksende og ligger højere end både Microsoft og Google på listen over de bedst rankede brands i 2014.

"I takt med Apples succes er de seneste hackerangreb mod Apples styresystem kun lige begyndt og vil helt sikkert fortsætte i et større omfang. Det er derfor altafgørende, at du beskytter dine personlige oplysninger på nettet, uanset om du anvender Apple-produkter, der kører på deres eget iOS system eller produkter med Android eller Windows, siger sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra det danske sikkerhedsfirma www.MYSecurityCenter.com

De mange sikkerhedshuller der er fundet i Apples iOS styresystem illustrerer, at Apple-brugere langt fra er fredet, når det kommer til sikkerhed på internettet.

For nylig blev en ny teknik, der anvendes af hackere, identificeret af Det Nationale Råd for Cybersikkerhed. Teknikken der kaldes ”Masque Attack” gør det muligt at hacke sig ind i Apples enheder, hvilket medfører alvorlige sikkerhedshuller hos softwaregiganten. Ved hjælp af denne teknik er det muligt at stjæle login-oplysninger, hvilket gør det nemt at finde frem til personlige data i iPhones og iPads.

"Apple-brugere og danskere generelt er ligeglade med om fremmede får adgang til vores personlige oplysninger og tænker hverken på internet- eller mobilsikkerhed. Men med den seneste tids identitetstyveri og hackerangreb af bl.a. iCloud er det hamrende vigtigt, at du sikrer alle de enheder, som du går på nettet med", siger sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen.

Han vurderer, at vi i fremtiden vil se mange flere forsøg på hackerangreb, hvor phishing vil være blandt de førerende teknikker, som hackere vil anvende. Og uanset hvilket styresystem du bruger, er det vigtigt at tænke sig om og beskytte sig, hver gang du benytter internettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere