Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hackerangreb mod Apple fortsætter

Sikkerhedshuller i Apples iOS styresystem medfører usikkerhed blandt
Apple-brugere, der længe har lænet sig tilbage uden at bekymre sig om
virus eller hackerangreb. Den tid er forbi, da Apple-brugere langt fra
er fredet hvad angår internetsikkerhed, siger dansk sikkerhedsekspert.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

På trods af Apples popularitet i store dele af verden viser nye tal fra analysefirmaet IDC, at hele 85 % af smartphone-brugere benytter sig af Googles Android. Hackere har altid haft en forkærlighed for de systemer, hvor flest mulige mennesker bliver ramt, hvilket har været tilfældet med Android og Windows. Sikkerhedseksperten mener derfor, at dette er en af de væsentligste grunde til, at Apple ikke har været udsat for ligeså mange hackerangreb som konkurrenterne.

Apples succes er stadig voksende og ligger højere end både Microsoft og Google på listen over de bedst rankede brands i 2014.

"I takt med Apples succes er de seneste hackerangreb mod Apples styresystem kun lige begyndt og vil helt sikkert fortsætte i et større omfang. Det er derfor altafgørende, at du beskytter dine personlige oplysninger på nettet, uanset om du anvender Apple-produkter, der kører på deres eget iOS system eller produkter med Android eller Windows, siger sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra det danske sikkerhedsfirma www.MYSecurityCenter.com

De mange sikkerhedshuller der er fundet i Apples iOS styresystem illustrerer, at Apple-brugere langt fra er fredet, når det kommer til sikkerhed på internettet.

For nylig blev en ny teknik, der anvendes af hackere, identificeret af Det Nationale Råd for Cybersikkerhed. Teknikken der kaldes ”Masque Attack” gør det muligt at hacke sig ind i Apples enheder, hvilket medfører alvorlige sikkerhedshuller hos softwaregiganten. Ved hjælp af denne teknik er det muligt at stjæle login-oplysninger, hvilket gør det nemt at finde frem til personlige data i iPhones og iPads.

"Apple-brugere og danskere generelt er ligeglade med om fremmede får adgang til vores personlige oplysninger og tænker hverken på internet- eller mobilsikkerhed. Men med den seneste tids identitetstyveri og hackerangreb af bl.a. iCloud er det hamrende vigtigt, at du sikrer alle de enheder, som du går på nettet med", siger sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen.

Han vurderer, at vi i fremtiden vil se mange flere forsøg på hackerangreb, hvor phishing vil være blandt de førerende teknikker, som hackere vil anvende. Og uanset hvilket styresystem du bruger, er det vigtigt at tænke sig om og beskytte sig, hver gang du benytter internettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere