Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Commodore 64 er tilbage

Den klassiske 80’er-computer er tilbage i nyt bærbart format, men med alle de velkendte spil og programmer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Commodore 64 havde herredømmet på pc-markedet i 80’erne, hvor den ikoniske computer især blev brugt som spillemaskine.

Nu er den imidlertid tilbage med autentisk software, snuppet fra C64DTV-emuleringen fra 2004, men i et nyt bærbart format. Således kan du få lov at køre alle de programmer, der blev udviklet til den, ikke mindst de klassiske spil, som styres med joystick eller ved hjælp af computerens mousepad. Maskinen, som hedder C64p, har 7-tommers LCD-skærm med opløsning på 480 x 234 pixels samt et indbygget batteri på 1800 mAh, der skal kunne holde tre timer.

Der er dog et begrænset antal til salg, som sælges via ebay til en pris, der lige nu ligger på lidt over seks tusind kroner.

Der er mere information på producentens hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere