Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Windows 10 bliver holografisk

Microsoft nye styresystem åbner op for helt nye holografiske oplevelser.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den måske mest overraskende nyhed ved gårsdagens Windows 10-præsentation var at det nye styresystem vil byde på muligheden for holografi.

Det skal give en interaktion, der er langt mere personlig og menneskeliggjort end den vi kender fra den klassiske pc.

Windows 10 er verdens første holografiske computing platform og omfatter udviklingsværktøjer, der gør udviklere i stand til at skabe holografiske oplevelser i den virkelige verden.

Med Windows 10 er hologrammer universelle Windows-apps, og alle universelle Windows-apps kan også fungere som hologrammer – det gør det muligt at placere tredimensionale hologrammer i den fysiske verden og muliggør nye, mere personlige og menneskelige måder at kommunikere, skabe og udforske på.

I forbindelse med præsentationen af mulighederne med hologrammer i Windows 10 afslørede Microsoft også verdens mest avancerede holografiske computer. Microsoft HoloLens er den første selvstændige holografiske computer – der kræves ingen kabler, telefoner eller pc-tilslutninger.

Microsoft HoloLens har gennemsigtige holografiske HD-linser og et lydbillede, der fortæller dig, hvor i rummet lyden kommer fra, så du kan se og høre hologrammer i verden omkring dig. Microsoft HoloLens, som er udstyret med avancerede sensorer, en helt ny generation af system-on-a-chip og en helt ny HPU (Holographic Processing Unit), der forstår det, du laver og verden omkring dig, behandler flere terabyte data fra sensorerne i realtid.

Ved at placere tredimensionelle hologrammer i verden omkring dig giver Microsoft HoloLens et helt nyt perspektiv på din virkelighed, der forstår, hvad du ser på, og hvad du siger med dine hænder og din stemme. Ved at placere dig i centrum af oplevelsen giver Microsoft HoloLens dig mulighed for at skabe, få adgang til informationer, blive underholdt og kommunikere på nye og spændende måder.

Læs også:

Nu bliver Windows gratis
Windows 10 kommer med ny interaktiv browser
Oplevelsen bliver ens på alle Windows-enheder
Spil Xbox på Windows 10
Ny One-konsol gør Office-oplevelsen bedre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere