Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hæmmet af et neurotisk 5 GHz-bånd

Hvis man har tænkt sig at overføre filer over et USB-forbundet drev, er Asus’ billige router værd at kigge nærmere på.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Asus var hurtigst i tre ud af fire test af filoverførsler, men det var en kamp at finde ud af, hvem der var bedst over USB 2.0. Ingen af de testede routere var udstyret med en USB 3.0-port, og Buffalos havde slet ingen USB-porte. Hvis man har tænkt sig at overføre filer over et USB-forbundet drev, er Asus’ sejr ikke uvigtig.

RT-AC52U’s aggressive design bliver hærget af et skørt 5 GHz-bånd, der døjer med at holde forbindelsen.

Desværre døjer RT-AC52U der, hvor det betyder mest her, og det vil sige i 802.11ac-land. Uanset hvad vi gjorde, kunne vi ikke sende et pålideligt signal fra 5 GHz-båndet, der på uforklarlig vis gik i koma indimellem. For at gøre ondt værre har Asus udstyret RT-AC52U med et 10/100 WAN (og det samme gælder dens LAN-porte). Så kan man stort set glemme at komme med på 802.11ac-vognen.

Ydelsen på 2,4 GHz-båndet i 802.11n-tilstand var gedigen og overraskende stærk i vores baghave-test, hvor routeren med et resultat på 18,9 Mb/s kom på førstepladsen. Vi var også imponerede over RT-AC52U’s fikse og strømlinede brugerflade. Den er nem at navigere i, og der er et væld af avancerede indstillinger, som erfarne netværksguruer kan lege med.

Det er muligt, at en fremtidig firmwareopdatering vil løse de problemer, vi oplevede på 5 GHz-båndet. Indtil da findes der flere driftsikre modeller at vælge imellem, men de er unægtelig også dyrere end denne router.