Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Brugervenlig og til lavpris

Google leverer en nem, praktisk, god tv-stick til det enkle behov. Et ret simpelt, men gennemarbejdet produkt.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Googles lille tv-stick Chromecast er formentlig markedets billigste, men du får, hvad du betaler for. Sæt ikke næsen op efter masser af sofistikerede apps og funktioner. Har du omvendt nok i få, velkendte film- og musiktjenester som Netflix, Viaplay og Deezer, er Chromecast og dens Google Cast-løsning noget for dig.

Du kan naturligvis hente flere apps i Google Play-butikken, og flere kommer løbende til. Fra Google Play har du også adgang til musik-streaming som supplement til Deezer.

Styr med smartphone

Fordelen ved Chromecast er, at du kommer hurtigt i gang. Sæt sticken i en HDMI-port, for eksempel i din surround-receiver, download den platform-uafhængige opsætnings-app til din smartphone eller tablet.
Lad Chromcast finde netværket, log på, og du er i gang. Man skal dog sørge for, at Chromecast har adgang til strøm, for eksempel gennem en USB-port.

Chromecast-enheden har HDMI-stik i den ene ende og USB-indgang til strøm i den anden.

Modsat Apple TV og GoAllTV styrer du ikke dine apps på skærmen med en fjernbetjening, men ”caster” indholdet gennem Googles svar på AirPlay, kaldet Google Cast.

Begynd med at åbne den relevante app, for eksempel YouTube, på din smartphone eller tablet. Klik derefter på Chromecast-ikonet for at aktivere Google Cast.

Vi startede nummeret Can’t get you out of my head på vores iPhone, klikkede på Cast-ikonet, og sekunder senere var Kylie Minogue i gang på vores fladskærm.

Da vi havde lirket Chromecast ind bag i surround-receiveren, blev dåselyden forvandlet til fuldfed surround. Samme trick fungerer med ViaPlay, men i skrivende stund endnu ikke med DR TV eller HBO Nordic. Hverken fra en Android-tablet eller en Apple-enhed.

Adgang til browser

Chromecast giver adgang til Chrome-browseren, og har du en Android-tablet eller Android-smartphone af nyere dato, helst årgang 2013 og 2014, kan du spejle enhedens skærm op på fladskærmen – lidt i stil med Apples mirroring-funktion.

Tilbagemeldinger på nettet fra brugere tyder dog på, at funktionen ikke altid virker optimalt. Vil du se The Leftovers eller True Detective, når det passer dig, må du finde dig i udfald og en kraftig belastning af hjemmets netværk.