Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360 13 er på mange måder en tiltalende konstruktion, den slås dog med enkelte udfordringer, der trækker ned på den samlede oplevelse af den som en 2-i-1 bærbar.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Indledningsvis ser det ellers ganske fornuftigt ud, ydelsen er noget højere end hos de billigste deltagere, det går dog galt med ydelsen, når det kommer til det valgte drev.

Der sidder en 500 GB harddisk i denne computer. Masser af lagringsplads er skønt, men den responsive fornemmelse mangler lidt i tablettilstand trods den i drevet indbyggede cache.

Hvad mere er, så er HP Pavilion x360 13 testens tungeste deltager med 1,95 kg. Det gør den lidt svær at håndtere i tablettilstand. Med de positive briller på skal det dog siges, at netop dens tykkelse gør, at der er blevet plads til flere tilslutningsmuligheder i fuld størrelse.

 

En sted hvor denne 2-i-1 ikke ligefrem imponerer er skærmen, den har en skærmopløsning på 1366 x 768 pixel og en pixeltæthed på 117,83 ppi. I forhold til konkurrenterne i testen er det ikke meget.

Hvad værre er, at det er et TN-panel med de kendte svagheder, der sidder i denne bærbare. Touch fungerer meget responsivt, når man ellers har fået valgt det ønskede, det kan være lidt drilagtigt at klikke sig frem til valg.
Det er en skam, for det er ellers en fin velbygget 2-i-1 bærbar, vi har med at gøre. Den er ganske vist fremstillet i plastik, men kvaliteten er god, og de afrundede hjørner giver den et tilforladeligt præg.

Der er mange muligheder, almindelig bærbar, stand-mode, tablet og teltfunktion. Den har samme tendens med, at skærmen vipper som Asus i almindelig tilstand. Lig denne står den virkelig stabilt i telt-mode.
Oplevelsen er fin, når man bruger x360 som en standard bærbar, her er ydelsen fin og den store harddisk kommer til sin ret. Lige så snart touch involveres bliver oplevelsen lidt mere problematisk.

I harddiskintensive anvendelser taber den stort til de andre deltagere. På den anden side er den en af de bedste til at holde en god og hurtig Wi-Fi-forbindelse. Det er også den eneste deltager, der har en RJ-45 port til tilslutning af ethernetkabel.

Batterilevetiden er fornuftig, men den holder ikke så længe ved svag belastning som ønsket.