Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Billedkomprimering på den lette måde

Enkel men effektiv værktøj til billedkomprimering.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Caesium Image Compresser er et virkeligt godt værktøj til Windows, der gør billedkomprimering i en god kvalitet til en leg. Programmet, der er udgivet i open source under GPL-licens, kan frit bruges af private såvel som af erhvervslivet.

Programmet kan downloades i en version til installation, en transportabel version og det er muligt at downloade kildekoden. Programmet kan blandt andet komprimere bmp-, jpg-, png- og tiff-filer og gemme det komprimerede billede i bmp-, png- eller jpg-format.

Selv jpg-filer kan komprimeres meget, og bmp- samt png-filer kan komprimeres virkeligt meget. Via en skyder kan du justere, hvilken kvalitet det komprimerede billede skal have, originalen er i et vindue, og du kan få vist et preview af det færdige resultatet i vinduet nedenunder.

Således kan du være sikker på at ramme det ønskede resultat. Som standard ændres billedets opløsning ikke, men man kan reducere størrelsen også hvis ønsket. Caesium understøtter batch komprimering.