Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lego smelter den fysiske og den digitale verden sammen

Kreativiteten fra LEGO-klodser møder den episke historiefortælling fra LEGO videospillene og skaber underholdning i flere dimensioner.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games og LEGO Koncernen annoncerer i dag LEGO Dimensions, et helt nyt spileventyr, der bryder alle regler for traditionelle spil. Det sker ved at fusionere fysiske LEGO-klodser med det interaktive konsol-spil på en måde, der kun er tænkelig i LEGO-spillenes verden.

Den 2. oktober 2015 lanceres spillet, som vil fusionere favorituniverser for fans af bl.a. DC Comics, The Lord of the Rings, The LEGO Movie, The Wizard of Oz, LEGO Ninjago, Back to the Future og mange flere – som endnu ikke er afsløret.

LEGO Dimensions er udviklet af TT Games og bliver udgivet af Warner Bros. Interactive Entertainment. Spillet vil være tilgængeligt til Xbox One og Xbox 360 fra Microsoft, PlayStation 4 og PlayStation 3 samt Nintendo´s Wii U system.

Det er første gang, at figurer fra nogle af de bedste brands i universet kan slå sig sammen i ét og samme LEGO videospil og kæmpe i andre verdener end deres egen. Udover selve spillet indeholder LEGO Dimensions startpakken, en LEGO Toy Pad, der gør det muligt for spillere at transportere specielle LEGO-minifigurer og andre LEGO-objekter ind i spillet; LEGO-klodser til at bygge portalen med, tre LEGO Minifigurer – LEGO Batman fra DC Comics, LEGO Gandalf fra The Lord of the Rings og Wyldstyle fra The LEGO Movie – og en LEGO Batmobile.

”Når børn leger med LEGO-klodser, bygger de universer der går på tværs af enkeltstående brands. De blander deres favoritkarakterer og -universer, og vi har derfor fundet en måde, som gør denne oplevelse mulig i spil”, siger Jon Burton, som er grundlægger og Kreativ direktør hos TT Games.

”For første gang i videospil er det nu muligt for LEGO-fans at spille i den virtuelle verden og i den virkelige verden – alt kan kombinereres uden grænser og restriktioner. LEGO Gollum fra The Lord of the Rings kan sættes bag rettet af LEGO Delorean i New Ninjago City – kun kreativiteten sætter grænser”, siger Jon Burton.

Ud over de tre helte-minifigurer som sætter spiloplevelsen i gang, tillader LEGO Dimensions spillere at skræddersy deres egen oplevelse med yderligere udvidelsespakker. Level Packs, Team Packs og Fun Packs er alle ekstremt samleværdige, da de giver nye byggemuligheder af karakterer, køretøjer, redskaber og gadgets, samt nyt overbevisende spilindhold med nye mission-baserede levels og unikke in-game muligheder. Alle udvidelsespakker vil indeholde velkendte genstande, og spillere har mulighed for at bruge alt uden begrænsninger for, hvor man befinder sig i spillet.

Et lille udsnit af de pakker der vil være tilgængelige i 2015 inkluderer Back to the Future Level Pack med en LEGO Marty McFly minifigur, en LEGO Ninjago Team Pack med Kai og Cole minifigurer, tre Ninjago Fun Packs med Jay, Nya og Zane minifigurer, to DC Comics Fun Packs med Wonder Woman og Cyborg minifigurer, tre The Lord of the Rings Fun Packs med LEGO Gollum, LEGO Gimli og LEGO Legolas minifigurer, fire The LEGO Movie Fun Packs med Emmet, Bad Cop, Benny og Unikitty karakterer, og en The Wizard of Oz Fun Pack med en LEGO Wicked Witch of the West minifigur. Yderligere pakker, der vil fuldende 2015-sortimentet, vil blive offentliggjort i månederne op til lanceringen den 2. oktober 2015. Yderligere bølger af udvidelsespakker vil blive udsendt løbende efter lanceringen af spillet og ind i 2016.

LEGO Dimensions tilbyder ikke alene en bro mellem digital- og fysisk LEGO-leg, men introducerer også et digitalt system for leg med langsigtet værdi for LEGO-spillet. Én LEGO Toy Pad, portal og videospillet, som findes i startpakken, giver endeløse muligheder for at specialdesigne en spillers oplevelser i årevis. Køb af fremtidige udvidelsespakker vil fortsætte med at tage udgangspunkt i startpakken, selv i efteråret 2016. Det vil ikke være nødvendigt med nogen former for kompatibilitetstilbehør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere