Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ultratynd med ultragod skærm

Asus brillerer med god power, ultralet og -tyndt design samt en skærm i særklasse.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Dette er på mange måder en pc-udgave af Apples MacBook Air. Den har omtrent samme størrelse og vægt, og ganske som Apples maskine er Asus Zenbook U305X tyndere fortil end bagtil. Den er så tynd, at den – ganske som MacBook Air – har en USB-adapter til ethernetstikket, som der ikke er plads til. Maskinen måler jo kun 1,23 cm i højden. Chassiset i aluminium er meget stift, så trods de ultratynde mål kan du holde computeren i et par fingre helt yderst, selv når skærmen er klappet op, uden at den bøjer den mindste smule. Igen ganske som MacBook Air.

Denne computer lever op til alle slankhedskrav. Der er microHDMI-udgang i siden, så du let kan tilslutte en ekstern skærm.

Zenbook U305X er lækker, tynd og let, og så har den en skærm, som står med en dybde og skarphed, vi normalt forbinder med skærme i en dyrere klasse. Opløsningen er forrygende 3200 x 1800 pixel. Det kan du se, når du redigerer billeder, men også ved, at ikoner med videre er meget små. Når du skriver tekst, skal du lidt op i punktstørrelse for at kunne se, hvad der foregår.

Vores målinger viser, at Intels nye M-processor klarer sig godt op mod de mere traditionelle iCore-typer, og samtidig at den er helt tyst, når den presses.

Til gaming er denne maskine ikke vildt hurtig, men den er til gengæld en kvik multimediemaskine. For selvom Zenbook U305X især er rettet mod businessbrug, får du en ICEpower-forstærker og lyd fra danske B&O, som du især får glæde af via eksterne højttalere eller hovedtelefoner.

De indbyggede højttalere klarer det fint, men mangler noget power – ganske som forventet i en så lille notebook. Men med et par hovedtelefoner og den flotte skærm er en spændende film eller serie fra en streamingtjeneste en ekstra stor fornøjelse på denne maskine.

Asus Zenbook U305X kæmper hårdt med testdeltageren fra Acer om vinderprisen i denne test. Acer er lidt mere fleksibel med sit specielle skærmophæng og med sin trykfølsomme skærm. Men er du ligeglad med det, er det nok denne Asus, du bør gå efter. Zenbook U305X får en klar anbefaling herfra.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Datatid TechLife mener:
Ultralet, kvik bærbar med god skærm og fin lyd.

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]