Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ryst for at redigere videoer i TomToms nye actionkamera

TomTom Bandit er det første kamera med indbygget medieserver, så man kan
redigere optagelser uden at skulle downloade dem først. Kameraet
samarbejder med en app, der gør det muligt at skabe og dele videoer på
ganske få minutter blot ved at ryste sin smartphone.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

TomTom Bandit er det første actionkamera fra TomTom, og det udmærker sig især ved en ny måde at redigere og dele af videoer nemt og hurtigt.

Kameraet har nemlig indbygget medieserver, så man kan redigere optagelser uden at skulle downloade dem først. Kameraet samarbejder med en app, der gør det muligt at skabe og dele videoer på ganske få minutter blot ved at ryste sin smartphone.

”Vi ved, at den største frustration ved actionkameraer er den tid og indsats, det tager at redigere optagelserne,” siger Morten Flø Nielsen, Country Manager Sales for TomTom Danmark. ”Med TomTom Bandit har vi skåret redigeringstiden ned fra timer til minutter – alt det kræver, er et ryst!”

”Vi tog en enkel, men radikal, vinkel på at løse redigeringsproblemet,” siger Slobodan Stanisic, lead engineer, TomTom. ”Med de eksisterende actionkameraer er du først nødt til at downloade mange gigabytes optagelser til en kraftfuld computer - en proces, der kan tage lang tid.

Derefter skal du finde de gode optagelser, sætte det sammen til en historie og formatere det. Vi ved, at det ofte tager timer. Ikke med TomTom Bandit. Vi har designet et kamera, hvor optagelserne bliver bearbejdet på selve kameraet, hvilket gør redigeringsprocessen meget lettere og hurtigere.”

Tagger din puls

Actionkameraet har indbyggede bevægelsessensorer og GPS til automatisk at finde og tagge spændende øjeblikke baseret på fart, højde, g-kraft, acceleration og puls. De gode øjeblikke kan også tagges manuelt med et tryk på ’tagging’-knappen på kameraet eller fjernbetjeningen.

TomTom Bandit samarbejder med en smartphone app, der indeholder en hurtig søgefunktion. Optagelser kan ses med det samme på smartphone app’en takket være den indbyggede medieserver. Når du er i "editing mode", giver et enkelt ryst med smartphonen med det samme en spændende film. Derefter kan du nemt lave ændringer, tilføje musik og tilføje f.eks. hastigheden eller andre informationer, før det deles med vennerne.

Flotte videoer over og under vand

Videokvaliteten skal ifølge producenten være høj. Det har vidvinkelobjektiv, high-end 16 MP CCD-sensor og en kraftfuld processor.

Kameraet er også fuldstændigt vandtæt, hvilket gør et pladskrævende kamerahus overflødig. Stålringen til montering har en ”quick release”-mekanisme, og TomTom Bandits lave profil ser godt ud på en hjelm.

Det unikt designede ”Batt-Stick” kombinerer lang batterilevetid, micro SD-kort og SuperSpeed USB 3.0. Det kan kobles direkte til computeren via USB for at oplade og downloade optagelser, så ekstra kabler og adaptere er overflødige.

TomTom Bandit er tilgængeligt på www.tomtom.com og i udvalgte butikker fra maj. Prisen er 3.199 kroner.

En premium-pakke vil også være tilgængelig i juni med ekstra tilbehør, der giver flere måder at bruge TomTom Bandit på. Der vil være et bredt udvalg af tilbehør, der kan tilkøbes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere