Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tilpas god til det hele

Kombinationen af en stor skærm og en generelt fin ydelse gør HP til et sikkert valg.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Testmaskinen er helt blå – kun tastaturet og det indvendige er sort. Det gør denne HP Pavilion ret speciel at se på. Men under den noget iøjnefaldende farve er HP en ganske ordinær maskine. Det lyder måske lidt kedeligt, men HP leverer faktisk varen til prisen.

Det er en maskine, der er bygget til allround-brug derhjemme. Den er ikke supergod til noget som helst. Den er heller ikke dårlig på noget punkt. Man kan kalde denne bærbare for det sikre valg – den kan det, som den skal i tilstrækkelig høj grad.

Teknologisk og funktionsmæssigt en lidt anonym bærbar. Men den flotte, blå farve vækker opsigt.

Mange af de bærbare fra HP, vi har testet gennem de senere år, har haft en ret støjende blæser, som kører konstant. Det er ikke tilfældet her, noterer vi med glæde.

Tastaturet er fint uden at være på niveau med de allerbedste på markedet. Touchpad’en er til gengæld hurtigreagerende, og det er let at styre markøren ret præcist. Skærmen har full HD-opløsning og derfor også mange detaljer. Men den mangler noget dybde i farverne. Det betyder ikke, at computeren er uegnet til film og anden multimediebrug, slet ikke, men farverne har ikke samme stoflighed som på den noget dyrere Asus.

Modsat de øvrige deltager i testen har HP her valgt en processor fra AMD, men det er ikke den store udfordring, for vores målinger viser, at den er ganske godt med. Med i prisen får du en fin og ret slagkraftig lyd baseret på Beats Audio-teknologi samt ikke mindst en kæmpe harddisk: hele 1 TB er da værd at tage med i prisen.

Som tester synes man, at denne HP er lidt anonym og mangler lidt kant, men som forbruger bliver man givetvis tilfreds med dens evne til at kunne det hele godt nok.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title="Fakta"]

DATATID TECHLIFE MENER:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]