Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Så er lanceringsdatoen for Windows 10 afsløret

Microsoft har endelig løftet sløret for, hvornår vi kan få Windows 10 på vores computere. Det nye styresystem bliver en gratis opgradering.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Windows 10 er en ny generation af Windows, og vi har designet det til at gøre det både lettere og sjovere at få ting fra hånden”, fortæller Terry Myerson, Executive Vice President hos Microsoft. ”Med Windows 10 bygger vi videre på vores vision for den personlige computer, der har fokus på at beskytte dine personlige oplysninger, give dig en højere grad af mobilitet på tværs af dine digitale enheder, og lader dig interagere på naturlig vis via tale, touch, skrift og hologrammer.”

Med Windows 10 er den populære startknap tilbage samtidig med, at du får nye muligheder for nemmere at kunne tilgå dine filer og favorit-apps. Windows 10 starter hurtigt og giver bedre batterilevetid end nogensinde. Samtidig er sikkerheden i Windows 10 yderligere forbedret, og du kan se frem til gratis antimalware-beskyttelse med Windows Defender og gratis sikkerhedsopdateringer til din pc og tablet i hele enhedens levetid.

Windows 10 er optimeret til både keyboard og touch, og opgraderingen er designet til at være kompatibel med eksisterende Windows-enheder og programmer.

En mere personlig oplevelse

Windows 10 tilpasser sig brugeren og giver dig således en mere personlig oplevelse. Det sikrer flere nye tilføjelser som eksempelvis Windows Hello, som byder dig velkommen ved navn og lader dig logge på din pc eller tablet uden at skulle skrive et password – i stedet får du lynhurtigt adgang til din enhed via ansigtsgenkendelse, hvis din pc understøtter det.

Windows 10 giver dig derudover mulighed for at interagere med din pc eller tablet på den måde, du foretrækker – altså ikke blot via keyboard, mus og touch, men også via stemmestyring, pen og gestikulering.

Læs alt om Windows 10 her: Windows 10: En frisk genstart

Den nye browser, Microsoft Edge, giver dig nye muligheder på nettet, hvor du kan skrive noter direkte på en hjemmeside og gemme eller dele hjemmesiden sammen med dine noter.

Windows 10 indeholder også den digitale assistent Cortana i de lande, hvor Cortana fungerer i dag på Windows Phone. Det inkluderer som bekendt ikke Danmark, og vi har ingen ny information om, hvornår Cortana i givet fald vil fungere på dansk.

Den samme Windows-oplevelse på alle dine enheder

Windows 10 er designet til at give dig den samme velkendte oplevelse på tværs af dine digitale enheder. Det vil sige, at kernen i Windows 10 er den samme på tværs af pc, tablet, smartphone og Xbox.

Med Windows 10 introducerer Microsoft det såkaldte Continuum, som ”forvandler” Windows-brugerfladen på din tablet til en pc, når du f.eks. tilkobler et tastatur – og som registrerer, når du frakobler tastaturet, så du igen har en Windows-brugerflade, som er optimeret til en tablet. Med Windows Continuum får du også mulighed for at bruge din Windows-baserede telefon som en pc, hvis du forbinder den med en ekstern skærm.

Med Xbox på Windows 10 får du også Xbox Live på både din pc og tablet, hvor du kan kommunikere med dine venner på Windows 10-pc’er og Xbox One-konsoller, imens du spiller pc-spil, ligesom du kan dele indhold via Game DVR. Du kan også streame spil direkte fra en Xbox One-konsol til en tablet eller pc med Windows 10. Hvis du spiller et spil, som er udviklet til DirectX 12 i Windows 10, vil du opleve en forbedret hastighed, ydeevne og grafik.

Gratis opgradering

Det nye styresystem bliver frigivet d. 29. juli. Windows 10 kommer som en gratis opgradering til brugere af Windows 7 og Windows 8.1. Du vil også snart kunne finde helt nye Windows 10-enheder hos danske forhandlere, og hvis du køber en ny Windows 8.1-enhed, kan den let opgraderes til Windows 10 – og hos mange forhandlere kan du få hjælp til opgraderingen.

Du har mulighed for at reservere din gratis kopi af Windows 10 allerede i dag – dette kan du læse mere om på Windows.com og på Windows-bloggen.

Windows 10 til andre enheder kommer senere på året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere