Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stærk forlænger til din Wi-Fi-forbindelse

Netgear AC750 udvider dit trådløse internet effektivt.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Netgear AC750 WiFi Range Extender EX6100 er en Wi-Fi 802.11ac extender, der skal monteres direkte i en stikdåse, her vil den kunne forlænge rækkevidden af det hjemlige netværk. Det er muligt at forbedre rækkevidden og kvaliteten af såvel 2,4 GHz og 5 GHz netværk.

Alternativt kan EX6100 også anvendes som access-point ved, at man flytter en skyder på siden af enheden. Uanset om man anvender EX6100 som Wi-Fi-extender eller access-point, kan der via den indbyggede ethernetport tilsluttes en enhed.

 

WiFi Range Extenderen er forholdsvis stor med to antenner, man kan forbinde extenderen med det eksisterende trådløse netværk på to måder. Enten anvender man WPS-knappen på extenderen og routeren, eller også kan forbindelsen klares via NETGEAR Genie Smart Setup der er forklaret i den medfølgende folder.

WEP/WPA/WPA2 krypterings-algoritmerne understøttes naturligvis, og man kan vælge samme adgangskode som på sit oprindelige netværk.
Repeateren er udstyret med to store LED-ikoner, der via farve-kode viser kvaliteten af forbindelsen til routeren, samt mellem extender og computer/tablet med mere.

Når man første gang placerer Wi-Fi-repeateren, hvor man har tænkt sig, at den skal være, kan det ske, at eksempelvis forbindelsen til routeren blinker, sker det, skal man flytte repeateren tættere på routeren. Det er en meget smart information.