Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gør mobilen til et systemkamera

Sony ILCE-QX1 forvandler din smartphone til et kraftfuldt systemkamera med udskiftelige objektiver.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Smartphones har nu engang nogle begrænsninger, når det kommer til at tage billeder. Sonys løsning på dette er de små QX-kameraer, der sættes på mobilen for at tilføre den manglende kamerateknik, der skal til for at levere billeder af høj klasse. En stor sensor af ordentlig kvalitet samt gode objektiver er nemlig helt essentielt for at få flotte skud i kassen.

Det leverer Sony i bedste stil med ILCE-QX1, som tager skridtet videre fra de tidligere modeller i serien. Her er det nemlig muligt selv at skifte objektiver, ligesom på spejlrefleks- eller systemkameraer. En lang række E-mount-objektiver er tilgængelige, så du kan give frit løb for kreativiteten.

ILCE-QX1 tilbyder også en grad af fysisk kontrol, man ikke får på en smartphone, og der er indbygget blitz, som kan tilpasse sig omgivelserne.

 

Billedkvaliteten er imponerende og længder bedre, end hvad man kan håbe på fra nogen som helst smartphone. Forbindelsen mellem kamera og mobil foregår også rimelig smertefrit, desværre oplevede vi dog en del forsinkelse og hakken, når vi brugte mobilskærmen som søger.

For den der vil fotografere med mobilen, med de mange muligheder for at redigere og dele billeder, som det indbefatter, men ønsker optimal billedkvalitet, er der dog ikke megen vej uden om at overveje et lens-style-kamera som Sony ILCE-QX1.