Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

3 sætter fuldt blus på Roskilde Festival

Sidste år slog 3’s kunder alle rekorder på Roskilde Festival og
brugte næsten 17 TB data i løbet af festivalen. Det svarer til streaming
af film på Netflix i 315 døgn eller streaming af musik på Spotify i 45
år. Dataforbruget forventes at stige markant igen i år, og derfor har 3
øget netværkskapaciteten – bl.a. foran Orange Scene.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når flere end 130.000 mennesker indtager Roskilde Festival i denne uge, vil luften summe af mobiltelefoner, der som aldrig før tager billeder og video og deler oplevelsen på de sociale medier. 3 forventer, at teleselskabets kunder slår sidste års rekord i dataforbrug på Roskilde Festival med flere længder.

I 2014 brugte 3’s kunder næsten 17 TB data i løbet af festivalen. Det svarer til streaming af film på Netflix i 315 døgn eller streaming af musik på Spotify i 45 år. Det astronomiske forbrug stiller høje krav til det mobile netværk – og derfor sørger 3 igen i år for at skrue endnu højere op for netværket.

Større skærme bruger mere data

”Vores kunder er klart overrepræsenteret på Roskilde Festival, og derfor sætter vi en ære i at give dem en god mobiloplevelse på festivalen. 3’s kunder er danmarksmestre i dataforbrug, og vi ved, at de også på festival streamer løs på deres mobiltelefoner, som får større og større skærme. Og dét er med til at udfordre netværket på Roskilde Festival. Vi har derfor styrket netværket i år med forhøjet kapacitet. Ved Orange Scene hvor presset på netværket ofte er størst, har vi i år placeret en ekstra mast for at dække dette område endnu bedre med både 3G og 4G”, siger Kim Christensen, netværksdirektør i 3 Danmark.

3 har samlet set styrket netværket i år ved at etablere 3 nye mobilplatforme, så der nu er 12 mobilmaster på og omkring festivalområdet, der både giver 3G og 4G dækning med en maksimal kapacitet samt opgraderet de eksisterende master, hvor muligt, for at imødekomme den forventede stigning i trafikken i netværket.

Gratis opladning til alle

Netop kombinationen af den voksende skærmstørrelse på mobilerne og det store forbrug kræver gentagen opladning af selv de bedste mobiler i løbet af en festival. 3 har de sidste tre år tilbudt gratis opladning på sin egen 3Reload stand på Roskilde Festival, og i år udvider 3 tilbuddet om opladning til at omfatte de 12 kombinerede garderobe- og ladestande på festivalen. 3 forventer at skulle oplade mobiltelefoner hele 175.000 gange i løbet af festivalen.

Fakta om 3’s kunder på Roskilde Festival i 2014

I 2014 var op imod en tredjedel af gæsterne på Roskilde Festival 3-kunder

Samlet antal talekald: 1,931 mio.
Samlet antal sendte sms’er: 2,98 mio.
Samlet mængde datatrafik: 16,7 TB – hvilket ca. svarer til:
* 315 døgns kontinuerlig Netflix streaming i HD kvalitet
* 45 års kontinuerlig Spotify streaming i normal kvalitet

Travleste time:
* Talekald: 33.837 opkald mellem kl. 18.00 og 19.00 søndag den 29. juni
* SMS: 55.861 sms’er mellem kl. 20.00 og 21.00 torsdag den 3. juli
* Data: 154 GB data mellem kl. 18.00 og 19.00 lørdag den 5. juli

Travleste døgn:
* Talekald: 275.300 opkald fredag den 4. juli
* SMS: 511.400 sms’er lørdag den 5. juli
* Data: 2.497 GB data fredag den 4. juli




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere