Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stortest: Sommerfotos i højeste kvalitet

Hvis du virkelig går op i fotokvalitet, skal du ikke bruge din smartphone til sommerens optagelser, men et digitalt spejlreflekskamera. Her tester vi fire førende kamera-mærker i prisklassen 5000-6000 kroner.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Er du træt af halvdårlige smartphonefotos? Så skal du have et digitalt spejlreflekskamera, som giver dig de bedst mulige billeder. Her tester vi fire kameraer fra førende producenter – i den attraktive prisklasse mellem 5000 og 6000 kroner. Det er kameraer, der virkelig kan tage flotte billeder, har en masse finesser, og som økonomisk er inden for rækkevidde.

Hvorfor er disse DSLR-kameraer så gode? Først og fremmest er billedchippen af høj kvalitet. Men afgørende er også det lille spejlsystem inde i kameraet, som sikrer, at du igennem søgeren ser præcis det samme som den digitale billedchip. Når du trykker på udløseren, løftes spejlet, og lukkeren til billedchippen åbnes et ultrakort øjeblik, så lyset slippes igennem. Lyden fra spejlet, der åbnes og lukkes, er musik i alle fotoentusiasters ører!

 

DSLR-kameraet er større end smartphones og de kompakte kameratyper, man stadig kan få. Det giver et bedre greb om kameraet – du kan bedre holde det helt stille og korrekt.

En yderligere fordel er, at at du kan skifte objektiv. Ikke kun til anden brændvidde (zoomområde), men også til bedre typer eller specielle objektiver med for eksempel makro-funktioner, så du kan komme helt tæt på motivet.

Læs testene her:

Canon Eos 760D
Nikon D5500
Pentax K-S2
Olympus OM-D E-M10

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs testene her:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]