Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Pas på falske Windows 10 mails

IT-kriminelle forsøger at narre sig adgang til din computer via falske mails, der udgiver sig for en Windows 10-opgradering til din pc.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

It-kriminelle udnytter, at brugere vil opgradere til Windows 10 så hurtigt som muligt. De sætter derfor farlige mails i omløb, der ser ud til at komme fra Microsoft.

Mailen indeholder inficerede links, der opfordrer dig til at downloade en gratis opgradering. Vælger du at klikke på disse links, bliver din computer angrebet af ransomeware, der er en slags malware, der tager kontrollen over din computer.

"Når de it-kriminelle har taget din computer som gidsel, kan du blive nægtet adgang til alle dine filer og for at få dine data frigivet, forlanges en løsesum, som du aldrig skal betale", siger Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra det danske it-firma www.mysecuritycenter.com
Ransomware angriber computeren ved at brugeren klikker på et link eller en fil på nettet, der er inficeret. Det sker ofte gennem phishing e-mails, der ser så ægte ud, at de kan være svære at gennemskue.

"Hvis du vil undgå, at ondsindede koder slipper ind på din computer, og at du lige pludselig ikke har adgang til dine filer, så skal du som altid tjekke links og koder, før du følger et link. Hold musen over linket og se, hvilken webadresse der kommer frem og tjek afsenderadressen, hvis det drejer sig om en e-mail", siger Janus R. Nielsen.

Sikker opgradering til Windows 10

Windows 10 er en gratis opgradering til de brugere, der har en licenseret kopi af Windows 7 eller 8 installeret på deres computer. Ifølge Microsoft kan der gå et par uger, før alle har modtaget deres reserverede version af Windows 10.

Hvis ikke du kan vente på den reserverede version, kan du selv gå ind på Microsofts hjemmeside og downloade Windows 10. Du skal hente en såkaldt ISO-fil, hvor du skal huske kun at opgradere fra ISO ‘en og ikke lave en clean install, hvor Windows 10 installeres i stedet for at du bruger din gratis opgradering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere