Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sony klar med første 4K-mobil

Xperia Z5 Premium kan ikke kun skyde video i 4K, den er også
forsynet med en 4K-skærm, så den kan vise de finkornede billeder i fuld
opløsning.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er kommet flere og flere apparater - både kameraer og mobiltelefoner - som kan skyde video i det opløste 4K-format. De færreste har dog en skærm til rådighed, som kan vise billeder i så høj kvalitet.

Nu er Sony imidlertid klar med en ny smartphone, der som den første i verden er forsynet med en 5,5" 4K-skærm. Som tidligere modeller i serien har den nye Xperia Z5 Premium også et kamera, der optager 4K-video, og dermed får du en komplet 4K-oplevelse med mobilen. Spørgsmålet er dog om du overhovedet vil du kunne skelne en forskel fra de allerede utrolig højtopløste Full HD- og QHD-skærme, der fås på markedets øvrige topmobiler. Det glæder vi os til at finde ud af, når vi forhåbentlig snart har en test klar.

Den nye mobil kan overføre video direkte til et 4K-tv gennem en MHL-forbindelse, så du nemt kan vise dine 4K-optagelser på den store skærm. Den indeholder også en 4K-opskaleringsteknologi, som forbedrer billeder og video, der ikke er optaget i 4K, til skarp 4K-opløsning.

Kraftfuld kamera

Mobilen har et helt nyudviklet kamera, hvor teknologien er hentet fra Sonys professionelle α-systemkameraer. Den store 1/2.3” Exmor RS-sensor har en opløsning på 23 megapixel og en maksimal blænderåbning på 2,0. Kameraet stiller skarpt på 0,03 sekunder, hvilket er det hidtil hurtigste i en smartphone.

Processoren er en Qualcomms Snapdragon 810 med 8 kerner og 64 bit-teknologi, og der er 32 GB intern hukommelse, som kan udvides et microSD-kort på op til 200 GB.

Trods den store og højopløste skærm klarer telefonen op til to dage uden opladning takket være batteriet på 3.430 mAh. Med det nye Quick Charge 2.0 kan du oplade batteriet til 5,5 timers brug på 10 minutter.

Xperia Z5 Premium deler design med resten af serien, men i stedet for mat finish er den blank i farverne sort, guld og krom. Mobilren lanceres i november til en vejledende udsalgspris på 6.499 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere